Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

Protecció Civil desactiva l’alerta del pla Neucat, però manté la del Procicat per fort onatge a la façana litoral

ACN Barcelona – Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l’alerta del pla Neucat després que les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) hagin indicat que l’episodi de nevades […]

Agències 08/02/2023

ACN Barcelona – Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l’alerta del pla Neucat després que les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) hagin indicat que l’episodi de nevades va a la baixa. Aquesta tarda encara poden produir-se alguns ruixats en forma de neu a zones del prelitoral, però seran dispersos i no hauríen d’acumular gruixos de neu significatius. Fins les 10 del matí, el 112 ha rebut 519 trucades per 335 incidents. D’aquestes,172 han estat vinculades amb el Ventcat que s’ha desactivat a primera hora d’aquest dimecres. A més, els Bombers de la Generalitat han treballat en 195 avisos. L’alerta del pla Procicat per fort onatge es manté vigent, ja que aquesta tarda s’esperen onades superiors als 2,50 metres a la façana litoral.

Segons Protecció Civil, a hores d’ara encara hi ha tallades la GIV-5201, entre el coll de Gomara-Sant Marçal i el Montseny i la BV-4024, al coll de Pal. A banda, és obligatori circular amb cadenes a la C-153a, entre la Vall de Bianya i Sant Pau Segúries i a la BV-4031, de Castellar de N’Hug a Toses. 

Fins les 10 del matí, el telèfon d’emergències 112 ha rebut un total de 519 trucades per 335 incidents. D’aquestes, 172 han estat vinculades amb el Ventcat que s’ha desactivat a primera hora d’aquest dimecres. La distribució de les trucades d’aquest episodi de meteorologia adversa per comarques ha estat: 161 al Barcelonès, 74 al Vallès Occidental, 51 a Osona, i 33 al Vallès Oriental. Per municipis, les trucades s’han fet des de Barcelona (118), Cerdanyola del Vallès (118), Badalona (22) i Collsuspina (15).

Per la seva banda, els Bombers de la Generalitat han treballat en 195 avisos des de l’inici de l’episodi de vent, neu, pluja i mala mar. En concret, entre les nou de la nit de dimarts i les set del matí d’aquest dimecres, se n’han atès dos a comarques gironines, un a la zona de Tarragona, tres a la Regió Metropolitana Nord, quatre a la Sud, i tres a Terres de l’Ebre. <br />