Dijous, 16 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

Protecció Civil desactiva l’alerta del pla INUNCAT un cop acabat l’episodi de pluges intenses

ACN Barcelona.-Protecció Civil ha desactivat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT) un cop acabat l’episodi de pluges intenses d’aquest cap de setmana. A partir d’ara, l’INUNCAT […]

Avatar
Agències 30/08/2020

ACN Barcelona.-Protecció Civil ha desactivat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT) un cop acabat l’episodi de pluges intenses d’aquest cap de setmana. A partir d’ara, l’INUNCAT estarà en fase de prealerta, perquè es preveuen pluges amb uns 20 litres per metre quadrat en mitja hora al nord-est de Catalunya, excepte a les comarques del Ripollès i l’Alt Empordà. Les últimes pluges de dissabte no han causat incidències destacables, tot i que ha augmentat el cabal dels rius. Els xàfecs poden anar acompanyats de tempesta i, localment, de calamarsa. Segons l’Agència Catalana de l’Aigua, només queden en alerta per cabal elevat el Ter i el Llobregat, tot i que ja van a la baixa.

La previsió meteorològica també indica una entrada de vent a Terres de l’Ebre i Baix Camp que pot fer augmentar el risc d’incendis forestals. Protecció Civil recomana extremar la prudència de cara a l’operació retorn de cap de setmana d’aquesta tarda i vespre, ja que l’episodi de pluges, tot i moderar-se, encara continua. A més, es recomana no acostar-se prop de lleres, rius i guals i que s’eviti travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè encara que semblin portar poc cabal, aquest poc créixer sobtadament. Tampoc s’han de deixar cotxes aparcats en zones inundables o torrent secs, o on puguin bloquejar el pas dels vehicles d’emergències. Al conduir de nit, ca levitar les vies secundàries, especialment si són a prop de rius, rieres i zones inundables. En cas de tempestes elèctriques, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. Si les tempestes van acompanyades d’aparat elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. Extremeu les precaucions en les activitats a l’aire lliure en les zones afectades per les pluges i les situades aigües avall dels rius. Qui condueixi de matinada ha d’evitar vies secundàries, especialment si són a prop de rius, rieres i zones inundables.