Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Protecció Civil desactiva l’alerta de l’Inuncat sense registrar incidències greus

ACN Barcelona – Protecció Civil ha desactivat l’alerta del pla Inuncat un cop passades les pluges més intenses. Aquest queda en fase de prealerta, davant la previsió del Servei Meteorològic […]

Agències 17/08/2022

ACN Barcelona – Protecció Civil ha desactivat l’alerta del pla Inuncat un cop passades les pluges més intenses. Aquest queda en fase de prealerta, davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya de forts xàfecs a la demarcació de Girona i davant la previsió que encara plogui intensament aquesta pròxima nit i matinada al litoral central. El telèfon d’emergències 112 ha rebut en aquest episodi 398 trucades per 226 incidències relacionades amb les fortes pluges. La majoria han estat per inundacions de baixos i incidències de trànsit, cap d’aquestes greus. La majoria provenien del Baix Ebre, el Tarragonès, l’Alt Empordà, el Baix Penedès, així com del Vallès Occidental.

Des de les 22 hores d’ahir a la nit i fins a les 19 hores d’aquesta tarda, els Bombers de la Generalitat han atès uns 120 avisos, repartits en diferents períodes en què les pluges han estat més intenses. La majoria per risc o caiguda d’arbres o branques, o per petites inundacions. Les comarques gironines són les que han rebut més avisos – una vuitantena – seguides per la regió d’emergències Metropolitana Nord que n’ha rebut una trentena.