Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Protecció Civil desactiva el Plaseqcat per l’accident a Dow Chemichal, a la Canonja

ACN La Canonja.-Protecció Civil ha desactivat aquest dissabte poc després de les 22 h la fase d’alerta del Plaseqcat (Pla d’emergència exterior del sector químic de Catalunya) per l’accident a […]

Avatar
Agències 29/08/2020

ACN La Canonja.-Protecció Civil ha desactivat aquest dissabte poc després de les 22 h la fase d’alerta del Plaseqcat (Pla d’emergència exterior del sector químic de Catalunya) per l’accident a Dow Chemical, a la Canonja (Tarragonès). El Pla s’havia posat en marxa al voltant de les 19.12 h arran d’un tall de tensió per fallada de subministrament elèctric. Això ha fet aturar totes les plantes del polígon Sud de Dow Chemichal i s’han produït episodis de torxa i fum. Posteriorment, a les 20.22 h hi ha hagut un incendi en una línia, amb inflamació d’una substància disolvent. No hi ha hagut afectació exterior i el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) ha hagut d’atendre una persona per inhalació de fums i cremades lleus a la cara.

Els Bombers del Parc Químic s’han fet càrrec de l’extinció del foc. Passades les 22 h, han completat la ronda de reconeixement a la fàbrica i han declarat l’espai segur.