Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Protecció Civil demana extremar les precaucions davant la previsió de temperatures extremes a partir de dimecres

ACN Barcelona.-Protecció Civil de la Generalitat ha activat el Pla de Protecció Civil de Catalunya per onada de calor davant les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya. L’episodi portarà temperatures […]

Avatar
Agències 09/08/2021

ACN Barcelona.-Protecció Civil de la Generalitat ha activat el Pla de Protecció Civil de Catalunya per onada de calor davant les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya. L’episodi portarà temperatures màximes extremes des d’aquest dimecres i fins diumenge i afectarà, sobretot, les comarques de Ponent i Catalunya Central les hores centrals del dia. L’episodi de calor extrema anirà acompanyat d’humitats relatives molt baixes que durant la nit no es recuperaran. A més, la manca de precipitacions fa que s’incrementi el risc d’un gran incendi forestal. En aquest sentit, Protecció Civil ha emès una prealerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals (INFOCAT) per la previsió molt elevada del risc de foc els propers dies a tot Catalunya.

Protecció Civil ha demanat als ajuntaments que es tinguin llocs frescos o sales amb aire condicionat i es tingui especial vigilància de les persones majors de 75 anys sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l’aire lliure i persones amb malalties cròniques. També demana als consistoris que, si han de condicionar els espais, que ho facin tenint en compte les mesures sanitàries per la pandèmia.Davant d’això, Protecció Civil recomana beure molta aigua, evitar exposar-se les hores de més sol i estar en llocs climatitzats quan faci més calor.