Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Protecció Civil demana extremar la precaució prop de les lleres del Ter i el Llobregat i dels torrents del Maresme

ACN Barcelona.-Protecció Civil fa una crida a extremar la precaució durant les properes hores perquè s’espera que les pluges siguin novament intenses aquest dissabte a la nit i també diumenge. […]

Avatar
Agències 29/08/2020

ACN Barcelona.-Protecció Civil fa una crida a extremar la precaució durant les properes hores perquè s’espera que les pluges siguin novament intenses aquest dissabte a la nit i també diumenge. Assenyala especialment el risc prop de les lleres, rius i guals propers als rius Ter i Llobregat, així com als torrents i rieres del Maresme. En aquests punts, remarca, es poden produir augments sobtats del cabal. En aquest sentit, Protecció Civil manté la fase d’alerta del Pla Inuncat (Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya). Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, les properes hores es preveuen pluges que podrien superar els 40 l/m2 en 30 minuts a les comarques del litoral, especialment al Tarragonès i Barcelonès.

Relacionat amb l’episodi de pluges, el telèfon 112 ha rebut 511 trucades fins les 18 h d’aquest dissabte per 314 incidents. La majoria d’avisos han estat per inundacions, obstacles a la calçada, risc estructural i rescat de persones, si bé els serveis d’emergència no han hagut d’atendre cap cas de gravetat. Arran d’aquest conjunt de trucades, entre les 19 h de divendres i les 12 h d’aquest dissabte, els Bombers de la Generalitat han fet 329 sortides.Protecció Civil recomana evitar desplaçaments innecessaris i consultar les previsions meteorològiques abans de sortir. En el cas que sigui necessari conduir, el Servei Català de Trànsit recomana augmentar la distància de seguretat, reduir la velocitat, evitar zones amb pluja torrencial i no travessar zones inundades.