Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Protecció Civil activa el pla INUNCAT a les Terres de l’Ebre

ACN Tortosa.-Protecció Civil ha activat el pla INUNCAT (Pla especial d’emergències per inundacions) en fase d’alerta a les Terres de l’Ebre davant la previsió de fortes pluges, acumulació d’aigua i […]

Agències 05/11/2020

ACN Tortosa.-Protecció Civil ha activat el pla INUNCAT (Pla especial d’emergències per inundacions) en fase d’alerta a les Terres de l’Ebre davant la previsió de fortes pluges, acumulació d’aigua i el fort onatge que es preveu a partir d’aquest dijous a la tarda. El Servei Meteorològic de Catalunya indica que es poden superar els 20 litres per metre quadrat en mitja hora a gairebé tot el país i és probable que a l’Ebre s’acumulin localment quantitats de precipitació superiors a 100 litres per metre quadrat en 24 hores, sobretot al massís del Port. Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i calamarsa, amb fenòmens de temps violents, i fort onatge i maregassa a la costa del Baix Ebre i el Montsià amb onades que poden superar els 2,5 metres.

També es preveu que el mar de fons de component est pugui dificultar el desguàs al tram final dels rius i rieres i Protecció Civil recomana extremar les precaucions en la mobilitat mentre duri l’episodi de fortes pluges. Cal evitar desplaçaments a carreteres secundàries, no travessar passos soterranis ni baixar a garatges, especialment a zones costaneres, mentre duri el temporal. També es recomana evitar fer activitats properes a les zones de rius, rieres i torrents així com de les passeres o guals pel perill de possibles crescudes sobtades, ni apropar-se a espigons i esculleres. Protecció Civil de la Generalitat ha avisat als ajuntaments que revisin la neteja de claveguerams i embornals per prevenir inundacions. S’ha demanat tenir especial compte en aquelles zones on s’han produït incendis forestals o després d’episodis de forts temporals i inundacions.