Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Prorrogada fins a l’1 de novembre l’exposició ‘William Klein. Manifest’ a La Pedrera

ACN Barcelona.-La Fundació Catalunya La Pedrera prorroga l’exposició ‘William Klein. Manifest’ fins l’1 de novembre. Aquesta mostra estava programada del 6 de març fins el 30 de juliol, però a […]

Avatar
Agències 28/09/2020

ACN Barcelona.-La Fundació Catalunya La Pedrera prorroga l’exposició ‘William Klein. Manifest’ fins l’1 de novembre. Aquesta mostra estava programada del 6 de març fins el 30 de juliol, però a causa de la pandèmia e la covid-19 va estar tancada durant bona part d’aquest temps. La fundació ha decidit prorrogar l’exposició degut a la bona acollida del públic, i es podrà visitar fins l’1 de novembre d’aquest any a La Pedrera. William Klein (Nova York, 1928) és un dels últims referents vius de la fotografia contemporània. A finals dels anys cinquanta va revolucionar la història de la fotografia i va posar les bases d’una estètica moderna que segueix sent actual.

Comissariada per Raphaëlle Stopin, crítica d’art i comissària independent, l’exposició proposa unir tots els segments de l’obra pictòrica, fotogràfica, gràfica i cinematogràfica de Klein per a conèixer-lo com a artista total. La mostra reuneix més de 200 peces entre pintures, fotografies, documents —alguns inèdits—, pel·lícules, maquetes i prototips per mostrar les diferents, i sovint desconegudes, facetes d’un artista en el qual sovint només es pensa com a fotògraf. L’exposició ‘William Klein. Manifest’ és a Barcelona des de principis d’any, després del seu pas per Madrid a l’Espacio Fundación Telefónica, un recorregut per la carrera del fotògraf nord-americà afincat a París: des dels seus inicis als anys cinquanta amb les abstraccions fotogràfiques fins als contactes pintats, passant pels llibres de fotografia de referència de grans ciutats i el cinema i la imatge de moda. Amb aquesta exposició, la Fundació Catalunya La Pedrera vol recuperar la memòria dels fotògrafs més destacats del segle XX que va iniciar amb Colita (2014), Pomés (2015), Catany (2016), Miserachs (2018), Cualladó (2019) i ara, el seu precursor internacional i gran referent, William Klein (2020).