Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Prop d’un centenar de joves migrats sols a Catalunya participen en el programa de mentoria durant els primers sis mesos

ACN Barcelona.-25 nois que van emigrar sols a Catalunya han conegut aquest dijous a la tarda les persones voluntàries amb qui formaran tàndem en el programa de mentoria impulsat pel […]

Avatar
Agències 20/06/2019

ACN Barcelona.-25 nois que van emigrar sols a Catalunya han conegut aquest dijous a la tarda les persones voluntàries amb qui formaran tàndem en el programa de mentoria impulsat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Són nois tutelats per la Direcció General d’Atenció a la Infància i a la Adolescència (DGAIA) que resideixen en centres i pisos de Barcelona i el Baix Llobregat. Amb aquestes noves parelles, ja són prop d’un centenar les que participen en el programa des que es va posar en marxa ara fa sis mesos. En l’acte d’emparellament dels joves i dels mentors, el conseller Chakir El Homrani ha afirmat que aquesta iniciativa és un “granet de sorra que hem de fer créixer” per generar espais de “convivència” i “interacció”, que són la “millor teràpia contra aquells que únicament poden pensar des d’una perspectiva d’odi a la diversitat”.

El secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, ha destacat que, si bé les persones mentores són “molt diverses entre elles”, el 73% són dones, de totes les franges d’edat. El 48% parla francès i la majoria tenen estudis. Al llarg d’aquests sis mesos de funcionament del programa, més de 300 persones s’han registrat com a voluntàries. Un cop de supera una entrevista amb un psicòleg i es participa a la formació obligatòria de 12 hores de durada, els mentors són emparellats amb un dels joves sense referents familiars a Catalunya. El programa de mentoria social funciona a Barcelona, el Baix Llobregat, Girona, Canet de Mar i Arenys de Mar (Maresme).