Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Prop del 40% dels pisos turístics es manté en el lloguer residencial després d’un any de pandèmia

ACN Madrid.-El 38% dels pisos turístics a l’Estat es manté en el lloguer residencial després d’un any de pandèmia, mentre que un 62% ha tornat a l’activitat turística, segons la […]

Agències 20/07/2021

ACN Madrid.-El 38% dels pisos turístics a l’Estat es manté en el lloguer residencial després d’un any de pandèmia, mentre que un 62% ha tornat a l’activitat turística, segons la segona edició de l’estudi de Fotocasa Research “Impacte de la pandèmia en el lloguer de vacances” realitzat pel portal immobiliari i publicat aquest dimarts. Dels habitatges turístics que, a conseqüència de la pandèmia, s’han passat al lloguer residencial, un 20% ho ha fet per un període limitat de temps i tornaran al mercat turístic quan la situació millori. No obstant això, un 18% ha fet el canvi “de forma indefinida”. La suma d’aquests dos últims grups és la que proporciona aquest percentatge del 38% d’habitatges que actualment continua en el lloguer al residencial.

El setembre de 2020, un 64% dels propietaris que tenien algun habitatge destinat a lloguer de vacances a Espanya s’havia passat a lloguer residencial. Mig any després, aquest percentatge s’ha reduït, tot i que el nombre d’habitatges que es mantenen en la modalitat residencial continua sent significatiu.”Encara no hem detectat que els nivells d’ocupació anteriors a la pandèmia s’hagin recuperat”, explica Maria Matos, directora d’Estudis i portaveu de Fotocasa. “Les xifres mostren que els particulars encara veuen incertesa de cara a aquesta temporada, el que provoca que un percentatge significatiu encara se senti més còmode en el lloguer de llarga durada”, ha dit.D’altra banda, s’observa que el percentatge de compradors que ha destinat una inversió al lloguer turístic es manté percentatges molt similars a l’any passat, amb un 3,6% el 2021 enfront del 3,7% del 2020.El perfil d’arrendador que opta pel lloguer de vacances el 2021 són homes i dones amb una mitjana d’edat de 50 anys.