Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

Prop de la meitat dels vehicles previstos ja han tornat a l’àrea de Barcelona en l’operació tornada de Setmana Santa

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Uns 285.000 vehicles han tornat a l’àrea metropolitana de Barcelona aquest dilluns a les 10h00, segons les dades actualitzades pel Servei Català de Trànsit (SCT). D’aquesta manera, les carreteres catalanes ja han assumit prop de la meitat (47%) dels trajectes previstos en l’operació tornada de Setmana Santa, que es tancarà aquesta mitjanit. En total, falten 320.000 vehicles més per tornar a la rodalia de la capital catalana, el 54% del volum de desplaçaments previst per al període de vacances de Pasqua, que era de 600.000. Després d’un diumenge marcat per retencions de fins a 50 quilòmetres, l’AP-7 tornarà a ser la via que concentrarà més mobilitat i desplaçaments.

El dilluns ha començat amb un accident a l’AP-7 al Vendrell en sentit Barcelona, que ha obligat a tallar un carril i ha provocat congestions. També a l’AP-7 s’ha registrat circulació amb congestió a Santa Margarida i els Monjos en direcció a Tarragona. A l’eix transversal un camió avariat ha obligat a tallar un carril i alentir la circulació al tram entre Arbúcies i Lleida.

Publicitat

El Servei Català de Trànsit ha recordat que hi ha “vies alternatives” a l’AP-7 com la C-32 que és gratuïta en el tram nord.

A banda de l’autopista AP-7, altres carreteres que podran registrar retencions són l’A-2 a Esparreguera, la C-16 a Berga i Cercs, la C-17 a Ripoll i Parets, la C-32 a Sant Andreu de Llavaneres i Mataró, la C-65/C-31 a Platja d’Aro i l’N-340 al Vendrell.

Per minimitzar les possibles retencions que es puguin registrar, el Servei Català de Trànsit ha implantat mesures especials en 200 quilòmetres de circulació. Fins aquesta mitjanit, hi ha carrils addicionals en sentit contrari a l’habitual entre Montornès i Sant Celoni i també entre Vilafranca i Molins de Rei. A banda, hi ha un carril addicional a la C-32 entre Montgat i Sant Andreu de Llavaneres.

A més, entre 15h00 i 22h00 estarà en marxa el límit de velocitat a 100 quilòmetres per hora entre Martorell i Gelida en sentit Barcelona. D’altra banda, els camions no poden circular per l’autopista entre les deu de matí i les deu del vespre.

El Dilluns de Pasqua s’acostumen a registrar cues quilomètriques a Catalunya a causa de la mobilitat de retorn de les vacances de Setmana Santa. De fet, l’any 2022 a les 14h00 es van acumular 125 quilòmetres de retencions al conjunt de la xarxa viària.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió