Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

Prop de 4.000 persones es mouen pel càncer a la cursa d’Oncolliga

ACN Girona – Prop de 4.000 persones s’han mogut aquest diumenge contra el càncer participant a la Run4Cancer, la cursa solidària que la Fundació Oncolliga Girona organitza cada any amb […]

Agències 05/02/2023

ACN Girona – Prop de 4.000 persones s’han mogut aquest diumenge contra el càncer participant a la Run4Cancer, la cursa solidària que la Fundació Oncolliga Girona organitza cada any amb motiu del Dia Mundial de la Lluita contra el Càncer. La cursa, pensada per a tots els públics i que es podia fer corrent o caminant, s’ha celebrat simultàniament a una dotzena de poblacions gironines. Olot (581) i Riudellots de la Selva (548) han estat les poblacions que han reunit més participants, seguides de Porqueres (398), Anglès (332), Palafrugell (321), Salt (300), Bellcaire d’Empordà-Torroella (264), Tossa de Mar (251), Maçanet de la Selva (199), Flaçà (155), Navata (120) i i Planoles (115).

La sortida s’ha fet puntualment a les nou del matí, excepte a dues poblacions, Planoles (Ripollès) i Tossa de Mar (Selva), on ha tingut lloc una hora més tard, a les deu. Aquest any, com a novetat, l’obsequi commemoratiu de la cursa era una gorra que s’ha distribuït entre tots els participants que s’havien inscrit online abans del 26 de gener.

Tot i que la cursa no té caràcter competitiu, la iniciativa ha aplegat corredors habituals que han optat majoritàriament per la modalitat de 10 quilòmetres, i també un públic més familiar que ha preferit fer el recorregut de 5 quilòmetres, corrent o caminant. L’organització de cadascuna de les curses del Run4Cancer va a càrrec de la delegació de l’Oncolliga en aquella població, amb el suport d’ajuntaments, consells comarcals i entitats locals.

<strong>Run4Cancer</strong>

La iniciativa, que va néixer l’any 2015, té un doble d’objectiu. D’una banda, recollir fons per finançar els serveis que l’Oncolliga ofereix per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i les seves famílies (suport psicològic, fisioteràpia, estètica oncològica, banc de perruques, préstec de material, llar-residència, etc..). De l’altra, es converteix en una oportunitat per promoure l’activitat física, un hàbit saludable que pot ajudar a prevenir l’aparició del càncer.