Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Prohibit comercialitzar productes de tabac mentolat des d’aquest dimecres

ACN Barcelona.-El Ministeri de Sanitat ha recordat que està prohibit comercialitzar productes de tabac mentolat des d’aquest dimecres, perquè s’acaba la moratòria establerta per la UE per fabricar, distribuir i […]

Avatar
Agències 20/05/2020

ACN Barcelona.-El Ministeri de Sanitat ha recordat que està prohibit comercialitzar productes de tabac mentolat des d’aquest dimecres, perquè s’acaba la moratòria establerta per la UE per fabricar, distribuir i vendre cigarretes i tabac de cargolar amb aquest aroma característic. Aquests sabors i aromes, apunta el Ministeri, increment l’atractiu del producte i existeix la falsa percepció que són més saludables o menys perjudicials que la resta de tabac. Afavoreixen la introducció de nous consumidores, sobretot joves, i dificulten la possibilitat de deixar-ho. Aquest tipus de productes tenien una quota de mercat d’entre el 2 i el 3% a la península i propera al 10% a Canàries.

El mentol serveix per emmascarar el sabor amarg del tabac. A més, té un efecte anestèsic i és capaç d’adormir la boca i la gola. A més, té propietats refrescants de les mucoses, amagant així l’efecte irritant, la picor i congestió que provoca el fum. D’altra banda, també té un efecte dilatador dels alvèols pulmonars, provocant una absorció més ràpida de la nicotina del tabac, augmentant el potencial d’addició del producte en el seu conjunt.