Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Principi d’acord per suspendre la vaga d’escombraries de Pals

ACN Pals.-Principi d’acord entre l’empresa FCC i els treballadors de neteja de Pals (Baix Empordà) per suspendre la vaga indefinida que van començar dissabte. El portaveu del comitè, Jordi Teixidor, […]

Avatar
Agències 19/06/2019

ACN Pals.-Principi d’acord entre l’empresa FCC i els treballadors de neteja de Pals (Baix Empordà) per suspendre la vaga indefinida que van començar dissabte. El portaveu del comitè, Jordi Teixidor, ha explicat que de moment la suspenen però que no la desconvoquen a l’espera de la celebració d’un ple extraordinari on s’haurien de recollir els acords presos. Segons ha dit, però, l’empresa s’ha avingut a acceptar totes les seves peticions. Per una banda, s’ha compromès a una pujada salarial del 2% aquest any i durant els propers tres anys, segons l’IPC. També han acordat “blindar” la jornada laboral als empleats i pagar-los 5 euros per persona i dia de desplaçament amb el seu vehicle a més de 7 km del lloc de feina.

Els treballadors de neteja i recollida d’escombraries de Pals, en vaga des de dissabte, han arribat a un principi d’acord amb l’empresa FCC per suspendre l’aturada. Teixidor ha explicat que els empleats aniran a treballar demà tot i que, de moment, no desconvoquen la vaga, a l’espera de la celebració d’un ple on s’han d’incloure els acords presos. El portaveu del comitè ha explicat que l’empresa ha atès les seves demandes i s’ha compromès a pujar-los el sou un 2% aquest any i segons l’IPC el 2020, 2021 i 2022. A més, s’han avingut a blindar-los la jornada laboral i a pagar-los pels desplaçaments a més de 7 quilòmetres del lloc de feina, una altra de les seves reivindicacions. L’acord s’ha pres en una reunió aquesta tarda amb l’empresa FCC i el nou alcalde, Carles Pi (ERC). Teixidor ha celebrat l’entesa i ha admès que la negociació amb el nou batlle ha estat més “fàcil”. “No enteníem perquè havíem hagut d’arribat a aquest extrem perquè no era una qüestió econòmica sinó de principis”, assegura. La vaga va començar dissabte, amb uns serveis mínims de buidatge de contenidors i neteja viària.