Dissabte, 4 de juliol de 2020 - Edició 709
La República

Principi d’acord per a les prejubilacions i acomiadaments dels 750 treballadors de Continental Automotive a Rubí

ACN Rubí.-Comissions Obreres ha anunciat un principi d’acord amb la direcció de Continental Automotive per fixar les condicions de les prejubilacions i els acomiadaments dels 750 treballadors de la planta […]

Avatar
Agències 26/06/2020

ACN Rubí.-Comissions Obreres ha anunciat un principi d’acord amb la direcció de Continental Automotive per fixar les condicions de les prejubilacions i els acomiadaments dels 750 treballadors de la planta de Rubí. L’entesa, que haurà de ratificar la plantilla l’1 de juliol, preveu un pla de prejubilacions per als majors de 55 anys i un conveni amb la Seguretat Social per a què se’ls complementi la prestació fins cobrir entre el 80 i el 100% del sou. La resta de treballadors cobraran una indemnització de 62 dies per any treballat, amb un màxim de 44 mensualitats. També es pagaran 500 euros per any treballat més un lineal de 1.000 euros per a tota la plantilla. CCOO demana ara a l’empresa que es bolqui en la reindustrialització de la fàbrica.

CCOO valora positivament aquest principi d’acord, ja que considera que “s’han aconseguit unes bones condicions per al conjunt de la plantilla”. Ara el sindicat insisteix en reclamar a la direcció de Continental Automotive que afronti “plenament” la reindustrialització de la planta de Rubí. Comissions Obreres defensa els coneixements i experiència de la plantilla i assegura que l’arribada d’un comprador per a la fàbrica de pneumàtics i altres components podria suposar la contractació de prop del 70% dels treballadors que ara seran acomiadats.

Relacionats