Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Primers visitants a l’església de Penelles, restaurada amb un mural únic de gran format d’un artista contemporani

ACN Penelles.-L’església de Penelles acull aquest diumenge els primers visitants, un cop restaurada. L’artista visual contemporani, Berni Puig, ha pintat un mural únic de gran format a l’interior que homenatja […]

Avatar
Agències 02/08/2020

ACN Penelles.-L’església de Penelles acull aquest diumenge els primers visitants, un cop restaurada. L’artista visual contemporani, Berni Puig, ha pintat un mural únic de gran format a l’interior que homenatja el territori agrícola. Cada paret de l’església intervinguda correspon a un fragment del municipi i es poden identificar els límits dels diferents camps de conreu, el canal i les seves petites edificacions. Aquesta intervenció dona el tret de sortida al Festival Gar Gar, posposat al maig. En comptes de concentrar les activitats en un cap de setmana, el festival es reinventa i durant tot l’agost, diversos artistes pintaran façanes dels edificis i hi haurà exposicions i sis concerts davant de tres establiments del poble, afectats per la covid-19.

El projecte, coordinat per l’Ajuntament i el festival Gargar, s’ha finançat amb una subvenció pública destinada a la rehabilitació de l’església i amb aportacions econòmiques dels veïns. L’obra resultant és un mosaic de colors únic i original que explica com els i les habitants i veïnes de Penelles han intervingut a la zona al llarg dels anys. L’acte inaugural se celebrarà durant el mes d’agost en el marc del Festival Gargar. Durant l’acte, sonarà en directe la música de Bru Ferri i Valentina Risi, artistes com Berni, de Konvent, i es recitarà un text inèdit del poeta i escriptor Martí Sales.