Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Primera trobada d’ajuntaments per consensuar un futur pla d’usos i gestió de l’entorn del riu Ondara

ACN Barbens.-Representants de nou municipis per on discorre el riu Ondara han celebrat aquest dimecres una primera trobada per consensuar un futur pla d’usos i gestió del seu entorn fluvial. […]

Avatar
Agències 26/02/2020

ACN Barbens.-Representants de nou municipis per on discorre el riu Ondara han celebrat aquest dimecres una primera trobada per consensuar un futur pla d’usos i gestió del seu entorn fluvial. A més, la reunió ha servit per establir un front comú per reivindicar millores mediambientals a les lleres per part de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). En el decurs de la trobada, que ha tingut lloc a Barbens (Pla d’Urgell), alcaldes, regidors i tècnics de diferents localitats de l’Urgell, el Pla d’Urgell, la Segarra i el Segrià, a més de representants dels Canal d’Urgell i del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, han convergit en la necessitat d’impulsar mesures en favor de la protecció i la naturalització del riu.

Aquesta primera reunió ha comptat amb la participació de representants de Tàrrega, Anglesola i Vilagrassa (Urgell); Linyola, Ivars d’Urgell i Barbens (Pla d’Urgell); Cervera i Ribera d’Ondara (Segarra); i Vilanova de la Barca (Segrià); juntament amb representants de la Casa Canal – Canal d’Urgell i el Consell Comarcal del Pla d’Urgell. La regidora de Serveis Municipals i Medi Ambient de l’Ajuntament de Tàrrega, Teresa Sala, ha explicat que, des dels municipis, han de fer esforços i coordinar-se “per dignificar el riu”. A més de copsar els neguits de les poblacions situades al curs de l’Ondara, els participants també han tingut ocasió aquest dimecres de visitar la llera del riu a Barbens.