Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Primer tractament contra els mosquits dels arrossars pròxims als nuclis urbans del delta de l’Ebre

ACN Amposta.-Els tècnics del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) efectuaran el primer tractament contra les larves dels mosquits als arrossars perimetrals dels nuclis urbans i […]

Avatar
Agències 20/06/2019

ACN Amposta.-Els tècnics del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) efectuaran el primer tractament contra les larves dels mosquits als arrossars perimetrals dels nuclis urbans i urbanitzats del delta de l’Ebre el pròxim dimarts. S’iniciaran a l’hemidelta esquerre, a les zones de l’Ampolla-Camarles, l’Aldea, Deltebre i Riumar, per passar a l’hemidelta dret, on es faran a Amposta, Eucaliptus, Poble Nou, Sant Jaume d’Enveja, els Muntells i Sant Carles de la Ràpita. Si el temps acompanya, l’operació es prolongarà durant tota la setmana. En total, els tractaments abastaran una superfície de 2.100 hectàrees d’arrossars perimetrals tractats. Serà la primera de les tres operacions previstes aquesta campanya de 2019 i s’allargaran fins a mitjan mes d’agost.

Els tractaments contra les larves dels mosquits, que s’apliquen des de fa més de vint anys al delta de l’Ebre, són finançats pels ajuntaments del Delta, la Diputació de Tarragona, els consells del Baix Ebre i el Montsià, així com la Generalitat, sota la supervisió del Departament de Salut.