Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

Primer dia de busos alternatius de Renfe a l’R2Sud: “És una bona solució, però caldrà veure si arribem puntuals”

|

- Publicitat -

ACN Castelldefels – Aquest dijous ha entrat en servei el dispositiu de busos de reforç habilitat per Renfe per compensar la falta de trens a l’R2Sud arran de la incidència al sistema de senyalització. Poc abans de les 6.30h, una flota de quinze autobusos esperaven els passatgers a Castelldefels per dur-los a l’estació de Sants de Barcelona. Tot i que la previsió era fer expedicions cada 30 minuts, finalment Renfe ha reduït la freqüència de sortida a uns deu minuts de mitjana. L’últim bus ha sortit passades les 8.30h. El dispositiu s’ha desplegat sense incidències i sota l’escepticisme dels usuaris. Si bé molts celebraven tenir a l’abast un transport alternatiu, també es mostraven cautelosos: “És una bona solució, però ja veurem si arribem puntuals a la feina”.

Bona part dels passatgers que a primera hora han acudit a l’estació de Castelldefels desconeixien que aquest dijous disposaven d’una alternativa al tren per arribar a Barcelona. Després de dos dies de periples per la reducció de la freqüència de trens degut a la incidència a Gavà, els usuaris de Rodalies han celebrat el servei de busos llançadora, tot i que les crítiques han continuat presents.

Publicitat

Una de les qüestions que ha sorprès els passatgers ha estat la ubicació dels autocars a la part posterior de l’estació de Castelldefels, a una zona situada a uns 6 minuts caminant des de l’entrada principal. Renfe ha optat per aquest punt a uns 500 metres de distància per l’amplitud del carrer, ja que l’estació està ubicada en una plaça de dimensions reduïdes.

“No ho trobo gaire ben organitzat”, s’ha queixat la Iolanda, que viu a Olivella (Garraf) i cada dia agafa el tren a Castelldefels per anar a treballar a Barcelona. Ha assegurat que ha passat dos dies “horrorosos” per anar i tornar de la feina, i ha desitjat que els autobusos li permetin fer ara el trajecte “en condicions”.

Assegut prop seu en un dels primers autocars d’aquest matí hi havia l’Àlex, veí de Castelldefels i treballador a Sant Feliu de Llobregat. Dimarts i dimecres ha trigat dues hores i mitja per fer un trajecte que habitualment recorre en 50 minuts. Amb els busos llançadora hi veu una alternativa més còmode, però no més àgil: “Igualment trigaré el doble del que és normal i segurament arribaré tard a treballar”.

Entre corredisses per por a perdre el bus, l’Aroa ha explicat que aquests dies s’ha de llevar dues hores abans del que és habitual per poder arribar puntual a l’institut. Estudia al barri del Guinardó de Barcelona, i li ha semblat “meravellós” saber que hi havia un servei alternatiu que la porta directe a la capital catalana. “Però no ho acabo de veure clar, veurem si al final he de demanar igualment un justificant per retard”, ha afegit.

Una altra passatgera, la Sonia, també ha mostrat el seu escepticisme, tot i estar disposada a donar un vot de confiança al dispositiu alternatiu al tren. Com l’Elena i la Beatriz, dues amigues que seien juntes a un dels busos i entomaven el servei llançadora com una solució factible, “ja que sembla que la incidència durarà moltes setmanes”.

En el seu cas, estan acostumades a anar amb tren fins a Passeig de Gràcia, i ara s’han de conformar amb un bus que només arriba a Sants: “Trobem a faltar el tren fins la porta de la feina”.

Entre tots els usuaris entrevistats, el contrapunt l’ha posat en Ramon, habitual passatger de Rodalies des de fa 22 anys. “Jo no tinc pas queixes”, ha asseverat, mentre ha apuntat que la situació d’aquesta setmana “és un fet puntual”. Ha assegurat que “la clau per no patir retards és anar amb temps” i ha garantit que seguirà sent usuari de Renfe “sense protestar”.

<strong>Dispositiu de retorn a partir de les 17 h </strong>

El servei de bus d’aquest dijous s’ha habilitat amb un únic punt de sortida a Castelldefels i arribada a Sants. De cara a la tarda està previst repetir el dispositiu en sentit invers, afegint també autobusos amb destí a Gavà. Aquest retorn per carretera funcionarà entre les 17 h i les 19 h.

Mentrestant, l’R2Sud entre Sant Vicenç de Calders i l’Estació de França a través de Vilanova i la Geltrú funciona amb dos serveis per sentit i hora, amb parades a totes les estacions. Pel que fa als regionals -R13, R14, R15, R16 i R17- tenen un tren per hora i sentit amb parada a totes les estacions entre Sant Vicenç de Calders i Barcelona. 

D’altra banda, Renfe informa que manté 3 serveis Intercity per sentit entre Catalunya i València que podran patir “retards puntuals al circular en el tram afectat”. 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió