Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Pride Barcelona prohibirà l’accés als partits polítics que no es comprometin a vetar les formacions homòfobes

ACN Barcelona.-Pride Barcelona prohibirà l’accés a l’esdeveniment als partits polítics que no es comprometin a vetar les formacions homòfobes. Així ho va acordar l’assemblea de les entitats socials que organitzen […]

Avatar
Agències 18/06/2019

ACN Barcelona.-Pride Barcelona prohibirà l’accés a l’esdeveniment als partits polítics que no es comprometin a vetar les formacions homòfobes. Així ho va acordar l’assemblea de les entitats socials que organitzen l’acte reunida dijous passat. La decisió es va prendre per unanimitat. També es va acordar que no hi haurà polítics a la capçalera de la manifestació central de l’esdeveniment –on hi haurà una pancarta enfocada als drets de les famílies LGTBI- i que la participació dels partits que sí hi puguin assistir estarà limitada a un representant amb càrrec electe de cada institució, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació, la Generalitat i la Catalunya, que no prendran part de la lectura del manifest a l’escenari principal.

Els partits polítics que vulguin prendre part del Pride Barcelona hauran de signar un compromís –en concret s’exigeix la signatura del màxim representant de la formació- que obliga a “no pactar ni avalar” formacions polítiques que “en declaracions públiques o en els seus programes fomentin el discurs de l’odi, antifeminista, racista, xenòfob, i atemptin contra els drets de les persones LGTBI+”.El manifesta també obliga la formació política que el signi a publicar i difondre aquests compromisos als seus webs i canals de xarxes socials.D’aquesta manera, Pride Barcelona segueix l’estela del que ja ha fet Pride Madrid, que tampoc vol la participació dels partits que no signin aquest manifest, i que posa les condicions difícils, en especial, als partits de dretes que han pactat governs amb la formació Vox.