Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

Presó per a un home i una dona acusats d’estafar més de 35.000 euros a onze víctimes de Barcelona i el Vallès Occidental

|

- Publicitat -

ACN Terrassa – Els Mossos d’Esquadra van detenir el 23 de març un home de 35 anys i una dona de 34 acusats d’estafar 35.000 euros a 11 víctimes de Barcelona i el Vallès Occidental. La parella aconseguia de manera il·lícita dades de les víctimes per a poder operar en nom seu a través de banca online. Els dos detinguts van estar en actiu durant anys fins que els investigadors van poder identificar i relacionar tots els fets. Se’ls relaciona amb un mínim de 32 fets delictius, però no es descarta que puguin haver participat en més fets. Els detinguts sumen més d’una vintena d’antecedents policials, i van passar el 24 de març a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Terrassa, que va decretar l’ingrés a presó.

Gràcies a les gestions dels investigadors van localitzar i detenir la parella, que utilitzava dades personals de les víctimes per fer-se passar per elles, estafar-les i aconseguir beneficis econòmics. Els detinguts sempre feien servir el mateix modus operandi, on primer aconseguien les dades personals furtant la correspondència postal o altres il·lícits penals.

Publicitat

Amb aquesta informació demanaven la portabilitat de la línia de telefonia mòbil de les víctimes cap a altres companyies per, d’aquesta manera, rebre les targetes SIM a l’adreça que els autors designaven, normalment establiments comercials del seu entorn. El següent pas era realitzar moviments bancaris sense consentiment dels propis titulars, ja que a l’estar en possessió de les targetes SIM podien operar a través de les opcions de banca online de les diferents entitats financeres, donar d’alta nous comptes i targetes o, fins i tot, demanar préstecs o altres actes jurídics.

En algunes ocasions també havien adquirit telèfons mòbils d’alta gamma i patinets elèctrics que posteriorment venien a plataformes d’internet de compra-venda.

L’home i la dona van ser detinguts com a presumptes autors dels delictes d’estafa, usurpació de l’estat civil, falsificació de document públic i oficial, ús de document legítim sense estar autoritzat i intrusió a sistemes informàtics.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió