Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Presidència afirma que l’elecció de Mossos per a la seguretat de la cúpula del Govern es basa en criteris professionals

ACN Barcelona.-Presidència assegura que el procés d’elecció de Mossos per a la seguretat de la cúpula del Govern es basa en criteris professionals. Fonts de la Presidència han explicat a […]

Avatar
Agències 05/04/2019

ACN Barcelona.-Presidència assegura que el procés d’elecció de Mossos per a la seguretat de la cúpula del Govern es basa en criteris professionals. Fonts de la Presidència han explicat a l’ACN que s’ha fet una convocatòria oberta i que els mateixos Mossos fan les entrevistes als aspirants. A més, neguen que estigui previst un suplement de sou diferent per als Mossos de la nova divisió i que s’hagi fet una preselecció. Més de 140 Mossos opten a una plaça per a la divisió que s’encarregarà de la seguretat de la cúpula política del Govern, president i conseller de la presidència, i també expresidents.

Els agents que superin les proves entraran a formar part de l’Àrea de Seguretat Institucional (Asi), per a la qual Interior va fer una convocatòria oberta a tots els membres de la policia catalana. L’Asi marcarà els criteris per cobrir la seguretat d’aquests dirigents polítics i també tindrà assignada la missió de la vigilància d’edificis. El Govern assenyala que aquest model s’aplica a països com França, Anglaterra o Espanya.