Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

Presenten una seixantena d’indicadors per mesurar l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible a Catalunya

ACN Barcelona.-L’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) i el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) han presentat, aquest dimecres, un conjunt d’indicadors per als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) […]

Agències 23/09/2020

ACN Barcelona.-L’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) i el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) han presentat, aquest dimecres, un conjunt d’indicadors per als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a Catalunya, que s’han s’incorporat a l’estadística oficial de Catalunya i permetran seguir el compliment de l’Agenda 2030. Concretament es tracta de 61 indicadors dels ODS per a Catalunya, que s’han calculat prenent com a referència els paràmetres fixats per l’Eurostat. Al llarg d’aquest any s’ha dut a terme l’anàlisi i recollida d’aquests indicadors.

Els indicadors es poden consultar en una plataforma d’informació que proporciona dades estadístiques i metadades sobre el desenvolupament sostenible a Catalunya. Cada ODS conté diversos indicadors per avaluar-lo. De 6 d’ells, ja hi ha el 100% d’indicadors disponibles. Es tracta de la fi de la pobresa; salut i benestar; educació de qualitat; igualtat de gènere; energia neta i assequible i reducció de les desigualtats. La resta d’ODS encara tenen indicadors en procés d’elaboració que es publicaran en les properes setmanes i d’altres se n’està analitzant la viabilitat.