Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

Presenten una eina pionera a l’Estat que informarà en temps real de l’estat del mar al litoral de Barcelona

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Port de Barcelona ha acollit aquest dilluns la presentació d’OSPAC (Serveis Operacionals per al Port i la Ciutat), una eina pionera a l’Estat per consultar l’estat del mar al litoral de Barcelona en temps real. Estarà disponible per a tota la ciutadania i donarà dades com l’alçada de les onades, la temperatura de l’aigua i direcció de les corrents. D’aquesta manera, els aficionats als esports nàutics o relacionats amb les activitats marítimes es podran planificar amb més seguretat, segons apunta el Port de Barcelona en un comunicat. A més, també servirà per fer un seguiment més acurat i preveu l’impacte dels temporals a les platges o la direcció en què es desplaçarà un eventual vessament contaminant, entre d’altres.

La plataforma ha estat desenvolupada per Puertos del Estado i Nologin Consulting en el marc del projecte europeu EuroSea, finançat per la Comissió Europea amb l’objectiu de millorar la monitorització de les costes i posar-la a l’abast de la ciutadania. L’aplicació es desplegarà en fase de prova a Barcelona així com a les ciutats de Taranto, a Itàlia, i Buenaventura, a Colòmbia.

Publicitat

A la capital catalana, l’entrada en funcionament d’OSPAC anirà acompanyada de tres ous sensors, dos dels quals estan ubicats a l’espatllera de la Nova Bocana i destinats al seguiment del camp d’onatge mentre que l’altre es troba a la ZAL del Port de Barcelona, que informarà sobre la probabilitat de caiguda de llamps.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió