Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Presenten un recurs contra l’adjudicació del disseny del futur Museu Barroc a Manresa

ACN Manresa.-Una de les empreses que va optar a la convocatòria per redactar el projecte museístic del futur Museu del Barroc de Catalunya, amb seu a Manresa, ha presentat un […]

Avatar
Agències 16/06/2021

ACN Manresa.-Una de les empreses que va optar a la convocatòria per redactar el projecte museístic del futur Museu del Barroc de Catalunya, amb seu a Manresa, ha presentat un recurs contenciós administratiu contra l’Ajuntament de Manresa. L’empresa (Produccions Culturals Transversal) creu els adjudicataris del projecte -l’empresa barcelonina Croquis- va falsejar el currículum de mèrits per poder optar al concurs, que finalment va guanyar. De fet, segons va avançar Regió7, Transversal ja va impugnar el resultat del concurs, però el consistori ho va desestimar en considerar que el recurs s’havia presentat fora de termini. Ara serà un jutge qui valori si admet a tràmit la denúncia i si accepta la mesura cautelaríssima de suspensió del procés.

A principis de juny, l’empresa Transversal -una de les quatre que va optar a la convocatòria per redactar el projecte museístic del Museu Barroc de Catalunya- va impugnar el resultat del concurs, que es va adjudicar a l’estudi Croquis. Transversal va al·legar que Croquis havia falsejat els mèrits que li van permetre superar el primer filtre i participar al concurs de projectes, que finalment va guanyar. Tot i això, l’Ajuntament de Manresa va desestimar la impugnació, ja que va considerar que el recurs s’havia presentat fora de termini.Ara, Transversal ha decidit portar el cas als jutjats i ha presentat un recurs contenciós administratiu en contra de l’Ajuntament de Manresa. Segons l’empresa, però, la impugnació que van presentar inicialment davant del consistori no era “extemporània”, ja que argumenten que el recurs pretén impugnar tot el concurs i no només la primera fase. “Si la primera fase es va fer malament, la segona està contaminada i viciada i, per tant, és lícit que recorrem el concurs en la seva globalitat”, argumenten. També manifesten que no entenen l’actitud de l’Ajuntament de Manresa que “no vol anar a l’arrel del problema” i “el vol tapar amb l’excusa d’una hipotètica i forçada extemporaneïtat”. “Només calia revisar la documentació i adonar-se dels errors negligents o mal intencionats que han presidit el concurs”, afegeixen.En el contenciós administratiu que han presentat al jutjat, demanen també la mesura cautelaríssima de suspensió del procés.