Dilluns, 18 de gener de 2021 - Edició 907
La República

Presenten prop de 400 signatures contra la construcció d’un centre comercial a Sant Feliu de Llobregat

ACN Sant Feliu de Llobregat.-La plataforma Stop Monstre Comercial ha presentat ja prop de 400 instàncies contràries a la construcció d’un centre comercial soterrat al centre de Sant Feliu de […]

Avatar
Agències 24/11/2020

ACN Sant Feliu de Llobregat.-La plataforma Stop Monstre Comercial ha presentat ja prop de 400 instàncies contràries a la construcció d’un centre comercial soterrat al centre de Sant Feliu de Llobregat, el qual superaria els 3.100 m2 quadrats. Segons la plataforma, formada per diversos veïns i entitats de locals, el centre que es projecta als terrenys del solar de Can Oliveras incompleix la normativa urbanística municipal i metropolitana perquè les plantes soterrades superarien els límits permesos i no es poden destinar a ús comercial. Al mateix temps, el col·lectiu tem pels perjudicis que el recinte pugui suposar pel teixit econòmic de la ciutat. Per tot plegat, les signatures presentades a l’Ajuntament insten el consistori a denegar la llicència d’obres.

Els protestants auguren que el centre comercial comportarà “múltiples perjudicis” per al centre de la ciutat. “En un barri ple de carrers catalogats en molts punts com a zona de vianants, s’hi multiplicaria el trànsit rodat, amb el conseqüent augment de la contaminació ambiental i acústica en l’únic punt catalogat com a vermell de tot Sant Feliu”, denuncien a través d’un comunicat difós aquest dimarts. Asseguren que la previsió és que el centre comercial porti a la zona una mitjana de 200 vehicles diaris. “Tot i que l’Ajuntament ens intenti vendre que aquest macroprojecte és de comerç de proximitat, a ningú li entra al cap que un espai de més de 3.100 metres quadrats pugui ser considerat així. Estem convençuts que serà un concepte totalment oposat, que fomentarà la compra amb vehicle particular i que facilitarà que els clients no visitin altres comerços de la zona”, es queixa el col·lectiu. Stop Monstre Comercial lamenta que algunes de les instàncies presentades són a l’Ajuntament des de fa sis mesos, sense haver-ne obtingut resposta, mentre hi ha hagut 200 signatures que s’han presentat de forma conjunta aquest octubre passat i tampoc han estat ateses.

Relacionats