Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

Presenten la primera demanda judicial contra Barcelona Activa per la finalització dels contractes d’obra i servei

ACN Barcelona.-Tres treballadores vinculades al Projecte Singulars de Barcelona Activa afectades per la finalització dels contractes d’obra i servei han presentat la primera demanda conjunta contra l’agència pública en considerar […]

Agències 05/08/2021

ACN Barcelona.-Tres treballadores vinculades al Projecte Singulars de Barcelona Activa afectades per la finalització dels contractes d’obra i servei han presentat la primera demanda conjunta contra l’agència pública en considerar que els seus contractes es trobaven en frau de llei i demanen la nul·litat de l’extinció. Segons argumenten, Barcelona Activa hauria d’haver iniciat un procediment d’acomiadament col·lectiu. “Malgrat l’aparença de finalitzacions de contractes temporals, estem davant veritables acomiadaments sense causa que no tan sols considerem improcedents sinó nuls de ple dret”, assegura l’advocat del Col·lectiu Ronda, Natxo Parra. En total, Barcelona Activa acabarà prescindint 102 treballadors que es trobaven en una situació de temporalitat.

El passat 23 de juliol, els treballadors afectats van fer una jornada de vaga i es van manifestar a la Plaça Sant Jaume, coincidint amb la celebració del ple municipal a l’Ajuntament de Barcelona. L’actuació de Barcelona Activa suposa reduir un 22% la plantilla total de l’entitat i “un percentatge encara molt més elevat si considerem només el personal específicament dedicat al desenvolupament de les polítiques actives d’ocupació”, segons el Col·lectiu Ronda.El Projecte Singulars és un programa finançat pel SOC i adreçat específicament a joves sense feina a través del qual es vehicula i s’implementa una part del Pla Nacional d’Implementació de la Garantia Juvenil. També hi havia treballadors afectats vinculats al programa ‘Trenta Plus’, un programa ocupacional que cada any facilitava la contractació de 200 persones de més de 30 anys per part de pimes i que deixarà de tenir continuïtat i desapareixerà, segons alerta el Col·lectiu Ronda. L’advocat del Col·lectiu, Natxo Parra, assenyala en un comunicat que la contractació temporal es limita en casos de necessitats imprevisibles del servei. “En cap cas és legal cobrir contractes temporals les necessitats permanents i estructurals d’una empreses, sigui aquesta pública o privada”, subratlla Parra, que afegeix que per la funció “bàsica” que feien els treballadors haurien d’haver estat contractats de forma indefinida.