Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Preocupació entre els treballadors de la cimentera Lafarge de Montcada i Reixac pel futur de l’empresa

ACN Montcada i Reixac.-El comitè d’empresa de la cimentera Lafarge ha mostrat aquest dijous la seva preocupació pel futur de la planta de Montcada i Reixac, que podria aturar la […]

Avatar
Agències 30/01/2020

ACN Montcada i Reixac.-El comitè d’empresa de la cimentera Lafarge ha mostrat aquest dijous la seva preocupació pel futur de la planta de Montcada i Reixac, que podria aturar la seva activitat després que una sentencia del TSJC hagi anul•lat l’autorització ambiental que se li va concedir l’any 2015. A través d’un comunicat, el sindicat UGT ha alertat que la possible execució de la sentencia “podria posar en perill l’ocupació d’unes 300 famílies”. Davant d’aquest fet, una reunió entre representants sindicals de l’empresa amb la UGT de Catalunya, ha acordat iniciar reunions i accions per solucionar el problema que es viu a Lafarge.

La sentencia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya arriba després d’un contenciós administratiu que l’Ajuntament de Moncada i Reixac i l’Associació de Veïns del barri de Can Sant Joan van presentar contra Lafarge i la Generalitat. El TSJC considera que l’autorització ambiental que el Departament de Territori i Sostenibilitat va concedir a la cimentera l’any 2015 és nul•la i s’ha de retirar. Segons el jutge, l’autorització es va basar en un estudi d’impacte ambiental de l’any 2008 que no es correspon amb la normativa actual. A més, també anul•la la renovació d’aquesta autorització que Lafarge va sol•licitar l’any 2017.