Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Preocupació entre els comerciants lleidatans i resignació entre la ciutadania per la decisió de confinar el Segrià

ACN Lleida.-Els habitants de Lleida han rebut amb resignació la decisió del Govern de confinar la comarca del Segrià per l’augment de casos de covid-19 en les darreres setmanes. Alguns […]

Avatar
Agències 04/07/2020

ACN Lleida.-Els habitants de Lleida han rebut amb resignació la decisió del Govern de confinar la comarca del Segrià per l’augment de casos de covid-19 en les darreres setmanes. Alguns han explicat a l’ACN que aquesta mesura “ja es veia venir” després que aquest divendres s’instal·lés un hospital de campanya al costat de l’hospital Arnau de Vilanova per atendre casos de coronavirus. “Teníem una mica de llibertat i ara ens l’han tallat de cop”, ha explicat Pere Rovira. Per la seva banda, alguns comerciants han admès que això els afectarà “molt” just quan semblava que començaven “a remuntar”. Al carrer Major, poc després de fer-se pública la decisió de confinar la comarca, hi havia gent fent compres i les terrasses seguien plenes.

Els comerciants coincideixen en afirmar que aquest nou confinament els afectarà negativament. Ho ha assegurat la propietària de la botiga Artfang al carrer Major, Maria Josep Rovira, que creu que la decisió els perjudicarà molt justament ara que el comerç començava “a remuntar”. “Ve molta gent dels pobles de les comarques veïnes, sobretot els caps de setmana, i això ens afectarà molt”, ha afegit. Tot i això, la comerciant ha dit que ja s’esperava “una mica” l’anunci del Govern. En canvi, el paradista del Mercat de l’Hort Albert Porter ha afirmat que la decisió l’ha agafat per sorpresa. “No ens ho esperàvem perquè pensàvem que estaria tot normalitzat com a les altres parts de Catalunya”, ha dit. Com a petit productor, també ha assegurat que el nou confinament els fa “molt mal”, i espera que “la gent faci bondat i compleixi les normes que marca l’administració”.Pel que fa els veïns de la ciutat, alguns consideren que els toca “pagar a justos per pecadors” i atribueixen aquesta situació a l’arribada de persones que volen treballar a la campanya de la fruita. “Si no haguessin deixat entrar tanta gent, això no hauria passat”, ha dit el veí Pere Rovira, que considera que aquest nou confinament “és una injustícia”. En canvi, la seva parella, Maria Teresa Llauradó, considera que és un encert confinar la comarca per evitar que la situació empitjori. En el mateix sentit, s’ha expressat la veïna Belén Francia, que considera que la situació en què viuen alguns temporers propicia el contagi del virus. De fet, aquesta veïna tampoc ha rebut amb sorpresa l’anunci del Govern. “Ja pensava que l’estiu seria així i estava esperant el rebrot”, ha admès. Així mateix, ha afegit que ja ha hagut d’anul·lar alguns compromisos que tenia perquè són incompatibles amb les condicions del nou confinament. En concret, ha hagut de cancel·lar la festa de fi de curs de l’escola bressol per la prohibició de celebrar reunions de més de 10 persones.L’anunci de confinar el Segrià sí que ha agafat per sorpresa a turistes i persones que estaven de pas a la ciutat. És el cas de la Yolanda Jiménez i de la seva parella, dos veïns de Pamplona que han fet parada a Lleida abans de continuar el seu viatge fins a Lloret de Mar. “A l’hotel ens han dit que tancaven el Segrià i pensàvem que era un poble però a l’adonar-nos que era Lleida, ara marxem” ha explicat Jiménez. “Teníem pensat quedar-nos a menjar per aquí però al veure que tanquen no ens atrevim a quedar-nos”, ha conclòs.