Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Prats demana que es compleixin els trams de 15 dies en la desescalada i que no “entrin les presses” com a l’estiu

ACN Barcelona.-La investigadora Clara Prats ha reclamat que es compleixin els trams de 15 dies en la desescalada i que “no entrin les presses” com va passar a l’estiu. Prats […]

Avatar
Agències 18/11/2020

ACN Barcelona.-La investigadora Clara Prats ha reclamat que es compleixin els trams de 15 dies en la desescalada i que “no entrin les presses” com va passar a l’estiu. Prats ha insistit que “el més important” són aquests trams per poder detectar un empitjorament de la situació que calgui corregir. Ha recordat que al juny una fase va durar només 24 hores i ha assegurat que aquest és “un dels motius” que va fer que l’estiu fos més complicat del que s’esperava pel que fa a la pandèmia. Per això, ha demanat “molta calma” i “no voler córrer”. També ha valorat que cal les condicions de control siguin “el més estrictes possible” per evitar que el virus “s’escapi” com a l’estiu.

Prats ha afegit que tot això és necessari per arribar al Nadal amb la incidència més baixa possible, ja que serà una època en que hi haurà “situacions de risc” des del punt de visita epidemiològic. La investigadora ha fet una crida a “prendre’s seriosament” la situació i aconseguir “retardar el màxim possible” la tercera onada.