Dilluns, 30 de novembre de 2020 - Edició 858
La República

PP reclama que els fons europeus incloguin partides per l’agricultura per “modernitzar” i “dinamitzar” el sector

ACN Barcelona.-El president del PP, Pablo Casado, ha anunciat aquest divendres que el grup popular europeu reivindicarà que els fons europeus de la covid-19 incloguin partides per l’agricultura de l’Estat. […]

Avatar
Agències 20/11/2020

ACN Barcelona.-El president del PP, Pablo Casado, ha anunciat aquest divendres que el grup popular europeu reivindicarà que els fons europeus de la covid-19 incloguin partides per l’agricultura de l’Estat. En una visita a Alcarràs (Segrià), Casado ha prioritzat el recolzament a agricultors i ramaders, la “modernització” de les infraestructures hidràuliques i la “dinamització” del sector. El popular ha alertat que el sector a Catalunya perdrà prop de 100 MEUR i que al conjunt de l’Estat es percebrà un 10% menys d’ajuts per la negociació que ha fet el govern espanyol en els fons de política agrària comuna. Ha estimat que a tot l’Estat es deixaran de percebre uns 600 MEUR a l’any respecte al que havia negociat el govern espanyol del PP fa 7 anys.

Per la seva banda, el president del PPC, Alejandro Fernández, ha carregat contra l’Agència Catalana de la Natura en constatar que el govern “agredeix” el sector. “Ningú coneix millor les realitats que es viuen que ells mateixos. Són els més interessats en la sostenibilitat. No és necessari cap intervencionisme per part del Govern”, ha argumentat. Respecte a la negociació dels fons europeus, Fernández ha manifestat que Espanya no pot mostrar-se “dèbil” davant d’Europa però ha demanat que tampoc es “desprestigi” la UE “com fan alguns altres”. Després de visitar una empresa d’explotació ramadera, la comitiva popular té previst reunir-se aquesta tarda amb representants de l’educació concertada i especial. En motiu de la reunió, Fernández ha defensat una educació “bilingüe o trilingüe” per a Catalunya. També ha reiterat que els pares i mares han de tenir llibertat per escollir el model d’educació dels seus fills i ha demanat tenir més en compte els centres concertats quan es parla del sistema públic d’educació. També ha lamentat que la nova llei d’educació aprovada aquest dijous “liquidi” l’educació especial. Per això, s’ha compromès a tornar a prioritzar-la quan el PP recuperi el govern espanyol.

Relacionats