Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Ports de la Generalitat destinarà 2 MEUR a condonar taxes i cànons a les empreses operadores per la covid-19

ACN Sitges.-Ports de la Generalitat destinarà una partida de 2 milions d’euros (MEUR) a pal·liar l’impacte de la crisi de la covid-19. La Direcció General calcula que aquest és l’import […]

Avatar
Agències 20/05/2020

ACN Sitges.-Ports de la Generalitat destinarà una partida de 2 milions d’euros (MEUR) a pal·liar l’impacte de la crisi de la covid-19. La Direcció General calcula que aquest és l’import que haurà d’assumir per haver condonat part de les taxes i cànons que paguen els diferents operadors per les dàrsenes, els vaixells pesquers, els clubs nàutics i els restaurants. “Si això vol dir que el sector sortirà reforçat de la crisi, ens sentirem satisfets”, ha assegurat aquest dimecres el director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez. Des de Ports preveuen que probablement caldrà “replantejar inversions de futur”. “Farem més inversió en seguretat i potser alguna obra dels passejos del 2021 haurà de passar al 2023”, ha apuntat Gómez.

En una atenció a la premsa amb motiu de les obres enllestides al Port de Garraf després del temporal Gloria, Joan Pere Gómez ha destacat que la prioritat de Ports de la Generalitat és “ajudar el sector” en el marc de la crisi econòmica provocada per la covid-19. “Hem de sortir de la crisi de la mà del sistema portuari”, ha assenyalat Gómez, que ha plantejat els 2 MEUR de taxes i cànons condonats com una inversió a mitjà termini: “Si en un futur immediat hem de tenir menys poder inversor perquè ara deixem d’ingressar per ajudar al sector, ens donem per satisfets”.Gómez ha justificat la mesura per deixar “respirar” les empreses concessionàries “i que el 2021 en surtin reforçades”. “Si tenim molts ports, clubs nàutics, dàrsenes i pescadors que poden treballar amb normalitat, voldrà dir que més endavant podran pagar els cànons”, ha subratllat. El director general ha augurat que la mesura permetrà “parlar del coronavirus el 2022 com una cosa anecdòtica que haurem passat tots de la mà”. “Seria injust que des de Ports de la Generalitat sortíssim de la crisi sense que ens passés res i que els clients tinguessin problemes per pagar”, ha afegit Joan Pere Gómez, tot recordant que la companyia es finança amb fons propis i l’últim any va tenir un 50% de beneficis.