Dijous, 15 d'abril de 2021 - Edició 994
La República

Portes Obertes del Catalanisme insta ERC i el PSC a dialogar i facilitar la governabilitat de Catalunya

ACN Barcelona.-Portes Obertes del Catalanisme ha fet una crida a ERC i al PSC perquè dialoguin i facilitin la governabilitat de Catalunya. La plataforma ha emès una declaració que critica […]

Avatar
Agències 06/04/2021

ACN Barcelona.-Portes Obertes del Catalanisme ha fet una crida a ERC i al PSC perquè dialoguin i facilitin la governabilitat de Catalunya. La plataforma ha emès una declaració que critica que hagi passat un mes i mig des de les eleccions al Parlament del mes de febrer i “la ciutadania de Catalunya assisteix perplexa a la incapacitat de l’independentisme per posar-se d’acord per investir president”. Per això, ha instat els republicans i els socialistes a dialogar i fer “propostes efectives per a la governabilitat”, també amb la seva coincidència programàtic amb els comuns. El comunicat reclama un Govern per a tothom que prioritzi la resolució dels greus problemes sanitaris i socioeconòmics “per damunt de la retòrica i de plantejaments sense recorregut”.

“El veritable patriotisme que avui necessita Catalunya és el compromís amb les persones, la governabilitat i el desenvolupament de polítiques públiques transformadores; no la lluita per les quotes de poder”, han afirmat. És per això que han demanat “retornar el prestigi institucional a la Generalitat, afirmar l’autogovern, jugar un paper actiu dins d’Espanya i d’Europa” i evitar la confrontació. Així mateix, han reivindicat el Parlament com a cambra on rau la sobirania de Catalunya i han subratllat que “la seva funció no pot ser subrogada ni substituïda en cap cas per una entitat privada com el denominat Consell per la República”.