Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Poques persones sense mascareta a Tarragona: “No tenim por, però s’ha de tenir precaució”

ACN Tarragona.-Adéu a les mascaretes al carrer després de gairebé un any d’obligatorietat. A la rambla de Tarragona, la majoria de persones han preferit dur-les per precaució a primera hora […]

Agències 26/06/2021

ACN Tarragona.-Adéu a les mascaretes al carrer després de gairebé un any d’obligatorietat. A la rambla de Tarragona, la majoria de persones han preferit dur-les per precaució a primera hora d’aquest dissabte al matí. L’estampa s’ha repetit a la plaça Corsini, on molts dels vianants i compradors que entraven al mercat central duien les mascaretes. També hi ha hagut ciutadans que la portaven abaixada, al braç o a la butxaca per posar-se-la per entrar a espais tancats. “No tenim por, però s’ha de tenir precaució”, ha dit a l’ACN la Modesta, una veïna de la ciutat, que opina que encara és massa d’hora per retirar l’obligació de dur-les. En canvi, en Rubèn agraeix la mesura: “Tenia moltes ganes de treure-me-la, ha estat un any molt dur, per fi veiem la llum”.

Primer dia sense l’obligatorietat de dur la mascareta a l’aire lliure i als carrers de Tarragona moltes persones continuaven duent-la aquest matí per protegir-se de la covid-19. Un exemple és l’Ana Celi, que passejava amb la seva família per la rambla amb la mascareta posada. En el seu cas, però la duien perquè no recordaven que ja no els calia. “Ja era hora, si la gent ho respecta una mica i tots ens posem en consonància amb el que està passant crec que ens la podem treure”, ha opinat.Comparteix opinió l’Albert, un jove que no duia la mascareta. “Al gener vaig passar la covid, si tens coneixement i vas amb cura no la necessites, això sí, quan entri als espais tancats o vegi que hi ha risc de contagi òbviament me la posaré, per evitar que la resta es contagiï”, ha admès.En Miquel, veí del barri de Serrallo, passejava pels voltants del mercat central de Tarragona amb el seu sogre, en Joan. Tots dos duien la mascareta guardada a la butxaca per posar-se-la quan fos necessari. “Ens sentim lliures, ens la posem per entrar als establiments”, han expressat. Tot i això, consideren que cal seny i precaució entre la ciutadania perquè, recorden, la pandèmia encara no s’ha acabat.En canvi, ben diferent és el posicionament d’en Josep. Ell té por de contagiar-se i prefereix dur la mascareta a l’exterior. “La duc per seguretat, sento que hi ha molts contagis i jo ja soc gran, vull viure bastant més anys”, ha dit amb un somriure.La Tina explica que ha sortit de casa amb la mascareta posada, però quan ha trepitjat el carrer ha decidit treure-se-la. Ella té asma i assegura que dur-la no li permet respirar bé. Tot i no portar la mascareta, considera que la mesura de retirar-la a l’exterior ha entrat en vigor “massa d’hora”.El Consell de Ministres va aprovar dijous el reial decret que rebaixa les restriccions. La mascareta ha estat imperativa a l’exterior durant gairebé un any. Catalunya ho va aprovar el 8 de juliol del 2020 i altres comunitats s’hi van sumar al llarg d’aquell mes. Malgrat els canvis que introdueix el nou reial decret llei, es manté l’obligatorietat de dur-la en espais tancats públics i en transports públics.