Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Ponsa veu una “excusa injustificable” la disculpa de la BNE pels autors valencians a la mostra de literatura catalana

ACN Barcelona.-Àngels Ponsa ha considerat una “excusa injustificable” les disculpes de la Biblioteca Nacional d’Espanya (BNE) pel fet que l’exposició ‘La luz de la Edad Media en la literatura catalana’ […]

Avatar
Agències 13/04/2021

ACN Barcelona.-Àngels Ponsa ha considerat una “excusa injustificable” les disculpes de la Biblioteca Nacional d’Espanya (BNE) pel fet que l’exposició ‘La luz de la Edad Media en la literatura catalana’ inclou autors valencians com Jordi de Sant Jordi, Joanot Martorell o Jaume Roig. La consellera de Cultura ha lamentat el fet en declaracions a l’ACN, i ha afegit que, al seu parer, “el que molesta a alguns és l’existència de la Corona d’Aragó”. La mostra ha motivat les queixes de senadors del PP del País Valencià, que han exigit al govern espanyol i a l’equipament “respecte” als símbols d’identitat dels valencians i han demanat una “rectificació”. La Biblioteca ha demanat disculpes a tots els que hagin pogut percebre “qualsevol tipus de discriminació”.

Ponsa ha felicitat la historiadora de l’art Josefina Planas per una exposició que explica “de manera meravellosa” la literatura catalana medieval a partir de manuscrits “preciosos que viatgen des d’Ermenegau a Occitània, Eixemenis a Girona, Saval a Barcelona, Turmeda a Mallorca i sí, efectivament, de Sant Jordi, Martorell o Roig al País Valencià”, ha indicat la consellera.La titular de la cartera de Cultura de la Generalitat ha aprofitat per recomanar l’exposició i instar a visitar-la abans del 22 de maig.