Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Ponsa: “No crec que s’hagués hagut de tancar la cultura”

ACN Barcelona.-La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha defensat en una entrevista a Catalunya Ràdio que la cultura no s’hauria d’haver tancat. “La cultura és vida, també és treball, és […]

Agències 14/11/2020

ACN Barcelona.-La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha defensat en una entrevista a Catalunya Ràdio que la cultura no s’hauria d’haver tancat. “La cultura és vida, també és treball, és essencial i és segura”, ha dit. Ponsa creu que la cultura “no s’hauria d’haver ressentit” en aquesta segona etapa de restriccions, a diferència de la primera, perquè el sector estava fent “les coses molt bé”. “No crec que s’hagués hagut de tancar la cultura”, ha dit, una decisió que “costa molt d’entendre”. Tot i això, la consellera ha afegit que “els arguments per part de les autoritats sanitàries hi són”, que la situació sanitària és “complicada” i que també cal ser en una part “comprensius”.

La consellera de Cultura s’ha mostrat confiada que “aviat” es pugui reprendre l’activitat cultural i ha garantit que es treballa perquè aquesta represa es pugui fer ràpid. “Els de la cultura són dels llocs més segurs que et trobes, això ho defenso a tot arreu i davant dels epidemiòlegs”, ha dit.Ponsa ha avançat que el Departament de Cultura posarà en marxa una “campanya intensiva” de consum cultural de totes les disciplines en el moment de la represa de l’activitat, sobretot enfocada cap als sectors que s’han vist més afectats per les restriccions.