Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Ponsa anuncia que “en 15 dies” es crearà un cens d’artistes catalans

ACN Barcelona.-La consellera de Cultural, Àngels Ponsa, ha anunciat aquest dimecres que en “15 dies” serà una realitat el nou cens d’artistes catalans. En una intervenció al ple del Parlament, […]

Avatar
Agències 02/12/2020

ACN Barcelona.-La consellera de Cultural, Àngels Ponsa, ha anunciat aquest dimecres que en “15 dies” serà una realitat el nou cens d’artistes catalans. En una intervenció al ple del Parlament, Ponsa ha justificat la mesura per buscar “solucions” per la situació laboral dels artistes i aquells sectors que veuen com la seva activitat és “intermitent” com a conseqüència de la pandèmia de la covid-19. Segons ha dit, el cens ajudarà a donar “estabilitat” i “seguretat jurídica” a la feina del sector cultural. Per altra banda, ha explicat que dilluns es constituirà la taula interdepartamental del sector cultural català. Ha manifestat que servirà per abordar el finançament de la cultura.

També ha destacat que aquesta taula de la cultura catalana ha d’ajudar a acordar la contractació i les condicions laborals dels professionals de la cultura “per fer passos endavant i ajudar a sortir de la precarietat laboral”.