Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

Podem reclama a Campo que els presos surtin en llibertat com a màxim al gener

ACN Madrid.-El president del grup parlamentari de Podem al Congrés i portaveu d’En Comú Podem, Jaume Asens, ha reclamat aquest dimarts al ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, que acceleri […]

Agències 01/12/2020

ACN Madrid.-El president del grup parlamentari de Podem al Congrés i portaveu d’En Comú Podem, Jaume Asens, ha reclamat aquest dimarts al ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, que acceleri les vies de què disposa –ja sigui mitjançant l’indult o per la reforma del delicte de sedició- perquè els presos independentistes estiguin en llibertat com a màxim al gener per poder participar amb normalitat a la campanya electoral del 14-F.

“Creiem que no es pot esperar més i que seria necessari i positiu que a les pròximes eleccions catalanes per crear un clima de normalitat que els líders independentistes estiguessin en llibertat i poguessin fer campanya electoral no des de la presó o amb permisos, sinó ja amb llibertat per la reforma de sedició o perquè es concedeixin els indults”, ha dit en roda de premsa. Asens ha fet aquestes manifestacions després que aquest dilluns el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, va apuntar que la reforma del delicte de sedició es farà tan aviat com sigui possible però no va confirmar que es compliria el compromís del govern espanyol d’aprovar-la abans de cap d’any. Poques ores abans, des de la tribuna del Congrés, Asens ha retret a Campo que plantegi “incomplir” el calendari de reforma de la sedició al Codi Penal. “No és seriós”, ha afirmat i cal que les eleccions catalanes del 14 de febrer se celebrin amb “normalitat” sense “l’anomalia” dels presos independentistes. Segons Asens, la interpretació del delicte de sedició que fa el Suprem és “una amenaça al dret de manifestació”, i a més qualsevol sortida del conflicte a Catalunya “passa per la desjudicialització”. “És el moment de passar de les paraules als fets” i cal “actualitzar el Codi Penal per posar-lo a l’alçada dels altres codis europeus”, ha afirma.