Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Podem diu que els casos del rei emèrit demostren que cal posar punt i final a la “irresponsabilitat” del cap de l’Estat

ACN Madrid.-El diputat i secretari de Moviments Socials de Podem, Rafa Mayoral, ha afirmat aquest dijous que els casos que afecten el rei emèrit, Joan Carles de Borbó, evidencien que […]

Avatar
Agències 10/12/2020

ACN Madrid.-El diputat i secretari de Moviments Socials de Podem, Rafa Mayoral, ha afirmat aquest dijous que els casos que afecten el rei emèrit, Joan Carles de Borbó, evidencien que cal un “debat serè” sobre la condició “d’irresponsabilitat” que consta a la Constitució sobre el cap de l’Estat. Segonsha afirmat, l’arquitectura institucional actual ha transformat aquesta “irresponsabilitat” en “impunitat”. Mayoral ha criticat també que el rei emèrit estigui “amagat” a un país on no hi ha llibertat de premsa ni d’expressió. El seu comportament, ha dit, “posa en perill al pròpia monarquia perquè no és capaç de respondre amb claredat les preguntes que es fa la ciutadania espanyola”.

Segons Mayoral, totes les informacions que apunten al rei emèrit “posen en qüestió la inviolabilitat” de la figura del monarca i l’absència de responsabilitat per part de la comandància de l’Estat. “Aquest és un debat institucional que hem de tenir”, ha dit.”No hi pot haver espais per a la impunitat, i si la arquitectura institucional crea espais per a aquesta impunitat el debat a l’entorn a la institució monàrquica està obert de bat a bat”, ha sentenciat.