Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Podem Catalunya creu que els resultats a Euskadi i Galícia demostren que cal més plurinacionalitat al govern espanyol

ACN Barcelona.-El portaveu de Podem Catalunya, Lucas Ferro, ha admès que els resultats electorals de la seva formació a les eleccions d’Euskadi i Galícia no són bons. En roda de […]

Avatar
Agències 13/07/2020

ACN Barcelona.-El portaveu de Podem Catalunya, Lucas Ferro, ha admès que els resultats electorals de la seva formació a les eleccions d’Euskadi i Galícia no són bons. En roda de premsa, ha considerat que demostren que cal una aposta “més ambiciosa” per incloure la plurinacionalitat a la gestió del govern espanyol i, d’altra banda, construir una força política “més arrelada als moviments de cada territori”. De fet, s’ha referit a aquesta segona qüestió vinculada al partit que lidera Pablo Iglesias com una “tasca pendent de futur”. Finalment, Ferro ha afegit que els resultats expressen que la crisi territorial segueix vigent. Galícia en Comú ha perdut la representació al Parlament de Galícia i Elkarrekin Podemos ha passat de tenir 11 diputats a 6.

El portaveu de Podem Catalunya creu que “no és una situació crítica” després de les eleccions a Euskadi i Galícia però que indiquen “canvis de fons” que s’han d’incorporar. I ha contraposat la situació del seu partit a Euskadi i Galícia amb la de Catalunya, on assegura que els comuns són “la principal garantia perquè hi hagi una alternativa al govern de la Generalitat”.Segons Ferro, els resultats no responen només a una qüestió de com s’ha gestionat la pandèmia i ha apostat per “incrementar la plurinacionalitat dins la gestió pública del govern espanyol”.En aquest sentit, s’ha referit al fet que en els propers dies es reunirà previsiblement la taula de diàleg i ha afegit que és important que aquest espai “vagi guanyant espai polític”.