Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

Podem alerta que Ayuso no només vol il·legalitzar Bildu: “Després seran els catalans, i nosaltres serem els següents”

|

- Publicitat -

ACN Madrid – La secretària general de Podem i ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha advertit aquest diumenge que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, no només vol il·legalitzar Bildu, sinó que vol convertir l’Estat en una mena de Polònia. “Després aniran pels catalans, i nosaltres serem els següents”, ha alertat en un míting a Madrid, perquè “saben que amb nosaltres no tornaran a governar a l’Estat en una bona temporada”.

Belarra ha tancat un acte amb el candidat de Podem a l’Ajuntament de Madrid, l’exatleta Roberto Sotomayor, i la candidata a la Comunitat, Alejandra Jacinto. Les enquestes apunten que Podem es troba al llindar d’aconseguir el 5% de vots necessaris tant a l’Ajuntament com a la Comunitat.

Publicitat

L’entrada de la formació morada a l’ajuntament, segons els sondejos, impediria una majoria de PP i Vox que fes alcalde José Luis Almeida, mentre que a la Comunitat forçaria Isabel Díaz Ayuso a pactar amb Vox per governar.

Restricció a la compra per part de no-residents

Belarra també ha promès aquest diumenge que la seva formació limitarà la possibilitat de compra d’habitatges a les zones tensades per part de no-residents allà on governi. “Les cases són per viure, no per especular”, ha dit, “i portarem aquesta afirmació fins a les últimes conseqüències”.

Ha advertit que calen “governs valents” per defensar l’aplicació de la llei d’habitatge després del 28-M i ha insistit també que la seva formació limitarà al 2% els habitatges destinats a lloguer turístic a les zones tensades.

La secretària general de Podem ha afirmat que a Madrid li és “imprescindible” un Podem “fort”, perquè “Madrid ja té l’experiència del que passa quan no està a les institucions”. “Està molt bé tenir una esquerra cuqui, molt bé, i governarem amb ells a partir del 28-M, però fa més falta una esquerra útil, valenta que lliuri les batalles que cal lliurar a una dreta salvatge”.

“L’esquerra cuqui ens diu que fem massa soroll penjant una lona amb la cara del germà de Díaz Ayuso, però si no ho diu Podem no ho fa ningú”, perquè “aquest senyor és un jeta que es va endur 300.000 euros quan s’estaven morint els nostres avis”, ha sentenciat abans de qualificar la presidenta de la Comunitat de Madrid de “corrupta”. “Si volen que traguem la lona ho tenen molt fàcil: que tornin els diners”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió