Dijous, 28 de gener de 2021 - Edició 917
La República

Podem acusa el PSOE de votar “a favor de l’opacitat i de donar a la família reial un tracte privilegiat”

ACN Madrid.-El secretari primer de la Mesa del Congrés, Gerardo Pisarello, ha acusat aquest dimecres el PSOE d’haver votat “a favor de l’opacitat i de donar a la família reial […]

Avatar
Agències 13/01/2021

ACN Madrid.-El secretari primer de la Mesa del Congrés, Gerardo Pisarello, ha acusat aquest dimecres el PSOE d’haver votat “a favor de l’opacitat i de donar a la família reial un tracte privilegiat” quan ha rebutjat de la mà del PP i de Vox la comissió d’investigació sobre el rei emèrit, Joan Carles de Borbó. Segons Pisarello, “és una decisió que no reforça la monarquia, perquè el missatge que llança és que la monarquia espanyola s’assembla més a una monarquia saudí que a una parlamentària”, ha dit. “Dubto que les bases del Partit Socialista entenguin aquesta decisió i més aviat es deuen estar preguntant fins quan el PSOE donarà cobertura a la impunitat de la corrupció reial”, ha afirmat.

Segons Pisarello, l’informe dels lletrats favorable a que es constitueixi la comissió d’investigació posa punt i final a les “excuses legals” que adduïa el PSOE per no investigar la corrupció de la monarquia, perquè a partir de l’informe dels lletrats “ja ningú es podrà parapetar en la Constitució ni en la legalitat per dir que el Congrés no pot entrar a fons en els casos de la corrupció que s’atribueixen a la família reial”. Amb aquest precedent, ha dit, el PSOE ha votat en contra de la comissió “per raons polítiques”. Ara, ha afegit, toca “insistir” i “seguir demanant” investigar la monarquia “fins que la societat llanci un missatge clar a la classe política que no és acceptable que mentre que a ella se li demanen grans esforços la família reial disposi de privilegis propis de monarquies absolutes”.

Relacionats