Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Pocs avenços en la primera mediació entre comitè d’empresa i Acciona a Treball: “L’ERO és una pantomima”

ACN Barcelona.-La primera mediació entre comitè d’empresa i Acciona a la seu dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies –al carrer Albareda de Barcelona- ha acabat aquest dimarts […]

Avatar
Agències 08/09/2020

ACN Barcelona.-La primera mediació entre comitè d’empresa i Acciona a la seu dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies –al carrer Albareda de Barcelona- ha acabat aquest dimarts amb pocs avenços i sense acostar posicions. La companyia exigeix avortar la convocatòria de vaga i els treballadors reclamen la retirada de l’ERO als 500 empleats subcontractats a la planta de Nissan de la Zona Franca. “Aquest ERO presentat és una pantomima i no reconeixem la causa. De fet, creiem que Acciona està actuant de mala fe des del minut 1”, ha carregat el president del comitè d’empresa, Manuel Núñez, just finalitzada la reunió. “Ens pensàvem que en aquesta nova trobada l’empresa faria un gir en la seva estratègia. Però res de res”, ha lamentat Núñez.

El comitè d’empresa ha reiterat que estan disposats “a parlar de tot i del que faci falta” a la mesa de negociació. “Sempre que hi hagi bona fe i que sigui per tractar i acordar solucions que passin per la garantia de feina, la reindustrialització i les mateixes condicions econòmiques en la línia de l’acord de Nissan”, ha enumerat el president del comitè d’Acciona, que considera clau el paper de la multinacional. “El conflicte de Nissan segueix, no s’ha acabat. Hi ha hagut un acord per als seus 2.500 treballadors directes, però faltem la resta d’empreses i subcontractes”, ha volgut deixar clar Núñez, que recorda que més de 25.000 famílies estan afectades pel futur tancament de les tres plantes a Catalunya. “Ara toca solucionar el problema d’Acciona, que amb 500 treballadors som la major subcontracta a les instal·lacions de Nissan. Hem de seguir essent visibles i hem d’estar inclosos en l’acord final”, ha reiterat el president del comitè de l’empresa multiserveis. “Exigim que Nissan i Acciona solucionin els seus problemes empresarials sense que els 500 treballadors haguem de pagar els plats trencats”, ha conclòs Núñez. Demà dimecres hi ha una nova mediació als serveis territorials de Treball i el comitè ha convocat els treballadors d’Acciona a una concentració a les 9.30 hores a les portes del centre, respectant això sí totes les mesures d’higiene i seguretat per la covid-19. Per dijous hi ha prevista una manifestació davant la seu central d’Acciona, situada al Passeig de la Zona Franca.