Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Poca gent sense mascareta a l’Eix Comercial de Lleida tot i que la majoria celebren la nova normativa

ACN Lleida.-La fi de l’obligatorietat de portar mascareta als espais exteriors després de gairebé un any s’ha traslladat de manera desigual als carrers de Lleida. I és que bona part […]

Agències 26/06/2021

ACN Lleida.-La fi de l’obligatorietat de portar mascareta als espais exteriors després de gairebé un any s’ha traslladat de manera desigual als carrers de Lleida. I és que bona part de la gent que aquest dissabte al matí ha sortit a l’exterior ho ha fet encara amb la mascareta posada, mentre altres han anat sense, sobretot en aquells espais on es pot respectar la distància interpersonal. A l’Eix Comercial, la majoria de la gent ha optat per posar-se la mascareta ja que, malgrat molts celebren la nova normativa, asseguren que se senten “més segurs”, a més de ser un acte de “respecte”. Els que han anat a comprar també han dit que és més còmode portar la mascareta posada tota l’estona, per no haver-la de posar i treure cada vegada que entren a una botiga.

A l’Eix Comercial, on els carrers són estrets i molt concorreguts, la majoria de la gent ha continuat portant la mascareta per la dificultat de mantenir la distància de seguretat d’1,5 metres, però també per comoditat en el cas de la gent que ha anat a comprar. Aquesta imatge però, també s’ha repetit a la resta de carrers de la ciutat, on s’ha pogut veure encara molta gent amb tapaboca. Mentre, la majoria dels que han optat per anar sense, portaven una mascareta a la mà, al colze o al coll. De fet, alguns veïns de la ciutat pensaven que la gent deixaria la mascareta a casa i, en canvi, s’han sorprès la veure que en la gran majoria de casos no ha estat així. “Pensava que la gent de seguida es trauria la mascareta però s’ha de respectar. Si compleixes les mesures i hi ha molta gent me la posaré però si no, no la portaré”, ha explicat Amèlia, que ha dit que ha sortit de casa sense mascareta tot i que després al veure tanta gent que la portava se l’ha posat.En canvi, altra gent ha dit que desconeixia que a partir d’aquest dissabte ja es pot anar pel carrer sense dur mascareta. “Me n’acabo d’assabentar, pensava que la mesura començava demà”, ha explicat Eva, que s’ha mostrat “encantada” de poder anar pel carrer sense el tapaboques. En canvi, la seva filla Paula ha assegurat que la continuarà portant “uns quants dies” perquè té “una mica de por”. A més, mare i filla consideren que cal portar mascareta quan hi ha molta gent per un motiu de “respecte”.De fet, a més de la Paula, altres joves de la ciutat han assegurat que també continuaran duent la mascareta. “La continuaré portant perquè ja m’he acostumat i tant me fa portar-la que no”, explica Aitana. De la mateixa manera, Irene diu que se la continuarà posant perquè “no se’n fia”, especialment als carrers de Lleida més concorreguts, com poden ser el carrer Major o la zona de Ricard Vinyes. Tot i això, admet que, si no hi ha ningú al carrer, anirà sense.En canvi, Abel ha dit que ha aprofitat per treure’s la mascareta al carrer després de gairebé un any. “Intento portar-la sempre i en aquest primer dia no la porto als espais on ho hi ha molta gent”, ha indicat. De fet, aquest veí de la ciutat s’ha mostrat “content” amb la nova mesura. “Tots teníem ganes de treure-la i amb aquest temps encara més”, ha finalitzat.