Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

Poca afluència de visitants als municipis turístics de la Costa Daurada i de l’Ebre en el pont de la Puríssima

ACN El Vendrell.-Els municipis turístics de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre han rebut poca afluència de visitants, segons els alcaldes consultats per l’ACN. Enmig del pont de […]

Agències 05/12/2020

ACN El Vendrell.-Els municipis turístics de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre han rebut poca afluència de visitants, segons els alcaldes consultats per l’ACN. Enmig del pont de la Puríssima, els batlles de Torredembarra, Prades, Sant Carles de la Ràpita o Alcanar afirmen que no hi ha hagut un desplaçament “massiu” de persones cap a les seves localitats i subratllen que la ciutadania compleix amb les restriccions vigents. Al Vendrell, els Mossos d’Esquadra, conjuntament amb la Policia Local, han desplegat un dispositiu en una de les entrades de la població per enxampar aquells ciutadans que volien esquivar el confinament perimetral. “No hem notat un excés de gent aquest cap de setmana”, ha afirmat a l’ACN la regidora vendrellenca, Mari Luz Ramírez.

Tot i que els agents han aturat desenes de vehicles aquest matí, no han sancionat cap conductor per saltar-se les restriccions del confinament municipal. La gran majoria eren veïns del Vendrell que es dirigien al centre per fer compres, segons ha explicat Ramírez. La regidora ha destacat que els últims dijous han notat un “lleuger” augment de propietaris de segones residències que s’hi han desplaçat per passar uns dies. “No hem notat un augment especial aquest cap de setmana respecte als anteriors”, ha afegit.De fet, segons dades de la Policia Local, s’han denunciat dinou persones durant tot el mes de novembre per saltar-se el confinament perimetral dels caps de setmana. Ramírez també ha demanat seny i responsabilitat per evitar desplaçaments innecessaris aquest Nadal. “Els cossos de seguretat estan per protegir, apel·lem a la responsabilitat personal de tots, perquè estem davant d’un Nadal diferent”, ha completat.També ha apel·lat a la responsabilitat i prudència l’alcalde de Torredembarra davant l’arribada de persones que tenen segones residències al municipi. Segons Eduard Rovira, s’ha vist més moviment a les urbanitzacions i als centres comercials. Amb tot, ha apuntat que la presència de visitants no és superior al 10% respecte a altres caps de setmana. “L’afluència no ha sigut massa exagerada”, ha destacat el batlle.A Prades, un dels municipis més turístics de l’interior de la demarcació de Tarragona i amb moltes segones residències, molts dels veïns de fora van arribar dijous. La seva alcaldessa, Lidia Bargas, ha explicat que els pàrquings estan buits i que no es veuen aglomeracions als bars i restaurants de la població. “És com entre setmana, no hi ha massa diferència; hi ha persones de segones residències, però compleixen i es queden a casa”, ha assenyalat. A més, diu que aquests veïns surten com a molt a passejar per la muntanya i que compleixen amb totes les precaucions.A les Terres de l’Ebre, l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, s’ha mostrat sorprès perquè, assegura, s’esperava molta més afluència de persones durant aquests dies festius. “No hi ha gent en absolut, dijous en va arribar molt poca”, ha dit. El canareu ha explicat que la Policia Local ha col·laborat amb Mossos d’Esquadra i han fet controls policials, que han tingut un efecte dissuasiu. Tot i això, intensificaran la vigilància a partir de dilluns quan sospiten que arribaran més veïns.”Quina diferència respecte al març, ara la gent s’ha conscienciat moltíssim; la premissa principal és que no hi ha d’haver mobilitat, la recomanació és que ens quedem a casa i és el que hem de fer!”, ha exclamat Roig. Per la seva banda, l’alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, ha apuntat que no han percebut una arribada “massiva” de persones de fora i ho justifica perquè en aquestes dates la ciutadania prefereix destins de muntanya més que no pas moure’s cap al litoral.