Dijous, 21 de gener de 2021 - Edició 910
La República

Pobles de les Garrigues amb gruixos importants de neu acceleren els treballs de neteja per evitar la formació de gel

ACN El Vilosell / L’Albi.-Els municipis de les Garrigues on ha precipitat més neu al cap de setmana estan accelerant aquest dilluns les tasques de neteja dels carrers per evitar […]

Avatar
Agències 11/01/2021

ACN El Vilosell / L’Albi.-Els municipis de les Garrigues on ha precipitat més neu al cap de setmana estan accelerant aquest dilluns les tasques de neteja dels carrers per evitar la formació de gel davant la caiguda de les temperatures. Veïns del Vilosell i l’Albi fan servir tractors amb pales per retirar la neu acumulada i amb el sol del migdia han aprofitat per estovar les plaques de gel que s’han format a les voreres i els carrers amb pendent. En aquests pobles feia molts anys que no s’havia vist nevar tant i es que el temporal Filomena ha deixat gruixos superiors als cinquanta centímetres. Els treballs de neteja també es concentren en camins d’accés a granges on ha d’arribar el menjar per al bestiar.

L’alcalde del Vilosell, Jordi Nogué, ha assegurat que no estan “acostumats” a una nevada d’aquestes característiques, que supera els 50 centímetres i ha assegurat que la situació s’ha complicat aquest dilluns amb la caiguda del termòmetre i la formació del gel. Això ha provocat que no es poguessin fer tasques de neteja fins al migdia, quan el sol ha començat a desgelar. Per aquest motiu, han recomanat a la gent que no surti de casa per evitar caigudes. Nogué ha alertat que la propera nit també serà freda i per això confia que es pugui fer molta feina durant al llarg de les hores centrals del dia.Així mateix, l’alcalde ha explicat que al poble hi ha una granja on demà s’acabarà el menjar per al bestiar i que confien que a la tarda s’hagi netejat l’accés perquè hi pugui arribar el camió que transporta el pinso. Un altre dels punts del poble que s’ha netejat ben aviat ha estat l’accés a la plaça de l’Ajuntament, on havia d’arribar la furgoneta del pa per als veïns. Per accedir-hi cal passar per un carrer amb un fort pendent que havia quedat tot gelat. A l’Albi, un dels seus veïns, en Carlos Cunillera, ha recordat que al 2010 ja hi va haver una nevada “forta” però no tant com aquesta, que potser s’assembla més a la que hi va haver al 2001. Ha reconegut que només s’esperaven un “pamet” de neu, però entre les dos nits de precipitació n’ha fet més de dos i “ara a treure neu com a bojos”. Cunillera té una granja on per sort, no s’ha gelat cap tub ni instal·lació i han pogut anar a portar menjar al bestiar durant els dos dies de temporal. L’accés s’ha complicat però aquest dilluns al matí ja l’han netejat amb la màquina d’un company.

Relacionats