Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Poble Lliure reclama un front per la independència el 23-J per ser “un mur de contenció de l’extrema dreta”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Poble Lliure ha fet una crida a articular un front per la independència de cara a les eleccions del 23 de juliol. En un comunicat demanen una unió “popular, republicana i antifeixista àmplia i plural” per tal de mobilitzar el votant independentista i poder ser “un mur de contenció” de l’extrema dreta a Catalunya. L’organització també carrega contra la direcció de la CUP i l’acusa d’estar “estancada” en un marc “immobilista”. “Ha d’ampliar enormement les fronteres i les perspectives del projecte”, afirmen, i critiquen “la incapacitat” dels dirigents per traçar una estratègia per recollir el “descontentament” de l’independentisme.

Al comunicat proposen un espai de reflexió per repensar l’estratègia de la unitat popular i demanen a la direcció cupaire que abandoni “l’immobilisme”. Segons creuen, “aguantar posicions en aquestes condicions és retrocedir”.

Publicitat

De cara a les eleccions del 23 de juliol proposen un front ampli per la independència de manera “immediata”. De totes maneres defensen que aquesta iniciativa només té sentit si hi ha unes línies polítiques “clares” que confrontin estratègies “de resignació nacional i de retorna l’autonomisme de gestió”. A més, volen que presenti un programa social i econòmic “transformador”.

Poble Lliure alerta que “l’onada conservadora i espanyolista avança” i veuen la situació “preocupant”. També lamenten la desmobilització del vot “demòcrata i independentista” i creuen que està provocada en gran part per “l’estratègia de destensionament del conflicte i de legitimació del PSC com a actor central. També assenyalen “la manca de praxi independentista de fet” tant d’ERC com Junts.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió