Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Poble Lliure crida a la desobediència civil “massiva” després de la condemna de cinc anys de presó a Marcel Vivet

ACN Barcelona.-Poble Lliure ha cridat a la desobediència civil “massiva” després de la condemna de cinc anys de presó a Marcel Vivet, militant de la formació, per colpejar un mosso […]

Avatar
Agències 16/06/2021

ACN Barcelona.-Poble Lliure ha cridat a la desobediència civil “massiva” després de la condemna de cinc anys de presó a Marcel Vivet, militant de la formació, per colpejar un mosso en la manifestació ‘holi’ contra el sindicat policial Jusapol el setembre del 2018. Una sentència, subratlla l’agrupació, que “reconeix” que la pena s’ha imposat “sense cap imatge gràfica” que acrediti l’agressió. Poble Lliure critica la participació de la Generalitat al judici i reclama al Govern que “acati” l’acord amb la CUP i Guanyem i que retir les acusacions particulars contra manifestants si no hi ha lesions a agents acreditades amb certificat mèdic. A banda reclama una “defensa política unitària” dels “represaliats”.

En aquest sentit, Poble Lliure considera que la gestió “nefasta” de la “lluita antirepressiva” ajuda a la “desorientació estratègica” de l’independentisme. I creu que el fet que no hi hagi una defensa unitària com sí hi va haver el 1992 “aprofundeix la divisió” del moviment separatista català.Finalment, la formació considera que “en el context de l’Estat espanyol” no hi ha via a la independència “que no impliqui repressió”, i alerta que els “actuals presos i exiliats polítics no són els primers ni seran els últims fins a assolir la República Catalana”.