Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

Plataforma per la Llengua denuncia l’Estat espanyol per un espionatge a cinc mòbils de membres de l’executiva

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Plataforma per la Llengua ha denunciat l’Estat espanyol per un espionatge a cinc mòbils de membres de l’executiva, entre els quals el del president i la directora, Òscar Escuder i Rut Carandell. L’entitat ha anunciat que la justícia belga ha admès a tràmit la seva querella penal i que ja ho investiga. Després d’algunes sospites, la Plataforma va decidir fer un peritatge a finals de l’any passat, que va confirmar l’atac. Plataforma per la Llengua ha pogut presentar la querella a Bèlgica perquè hi ha afectats, catalans residents a Brussel·les i que tenen relació amb una entitat amb seu allà, que van ser espiats al país.

La investigació demanarà a les autoritats policials i judicials espanyoles que identifiquin els responsables del mòbil que va infectar els telèfons, segons apunten els dictàmens pericials. En almenys un dispositiu ha quedat registrat que el número de telèfon que va infectar un dels aparells és d’una operadora espanyola. 

Publicitat

D’altra banda, també demanen al jutjat que s’adreci a Eurojust per comprovar si l’Estat espanyol va tramitar les sol·licituds necessàries d’escolta dels telèfons en territori belga. 

La Plataforma denuncia l’Estat espanyol per haver comès sis delictes segons la legalitat belga: la intromissió en el sistema informàtic dels telèfons mòbils, la ingerència arbitrària en les llibertats fonamnetals dels espiats, la intercepció de missatges dels mòbils i la violació de les dades informàtiques, el secret de les comunicacions i, en particular, el secret de les comunicacions electròniques.

 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió