Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Plantegen al Govern una proposta de llei per la desmercantilització dels serveis públics d’atenció a les persones

ACN Barcelona.-La Confederació ha fet arribar al Govern una proposta de llei per garantir la desmercantilització dels serveis públics d’atenció a les persones. Es tracta de la Llei d’acció concertada […]

Avatar
Agències 21/07/2021

ACN Barcelona.-La Confederació ha fet arribar al Govern una proposta de llei per garantir la desmercantilització dels serveis públics d’atenció a les persones. Es tracta de la Llei d’acció concertada per a la provisió de serveis públics d’atenció a les persones de caràcter social i busca construir un model de col·laboració publicosocial. Aquest ha de garantir l’interès general i la qualitat de l’atenció. Ha d’assegurar la cobertura i garantir l’eficiència i el màxim retorn social. A més, ha d’articular la gestió dels serveis d’atenció “al marge” de la Llei de contractes del sector públic, a través de l’acció concertada com a fórmula contractual. Així, s’ha de limitar l’interès econòmic dels operadors i atorgar un rol estratègic a la iniciativa social.

La norma ha de permetre també eradicar el “greuge comparatiu” entre els serveis de gestió pública directa, impulsant l’equiparació de costos dels serveis, incloses les condicions salarials i laborals dels professionals. A més, la patronal ha destacat que el model s’ha de basar en el diàleg i la coresponsabilitat per assolir la defensa dels drets socials i la millora de la qualitat de vida de la ciutadania. El president de La Confederació, Joan Segarra, ha instat el Govern a passar de les paraules als fets i fer realitat aquesta norma per aconseguir un canvi de paradigma en el Tercer Sector. La patronal ha recordat que hi ha un mandat exprés del Parlament perquè el Govern aprovi, abans de l’abril del 2022, un projecte de llei per revisar el marc regulador de la gestió concertada de naturalesa no contractual per a la prestació de serveis de caràcter social.